Supermarket

Nakup računalniške opreme

17. 01. 2012 11:15:14

Računalniška oprema, ki jo sestavlja programska oprema in strojna oprema. Predvsem strojna oprema mora biti čim bolj zmogljiva za vse tiste, ki bi želeli igrati dobre nove računalniške igre. Torej lahko rečemo, da je strojna oprema osnova, ki omogoča, da programska oprema deluje.

image

Igralne konzole so računalniška oprema, ki je namenjena le igranju iger. Igralne konzole omogočajo bolj realistično igranje različnih iger in nudijo igralcu edinstven občutek ob igranju. Večina iger se lahko igra tudi brez njih, a občutek še zdaleč ne bo enak, kot ob uporabi igralne konzole. Med najbolj priljubljene igralne konzole spada PSP in PS3, obstaja pa tudi nekaj drugih popolnoma konkurenčnih izdelkov. Pri nakupu igralne konzole bodite pozorni predvsem na to, da so tudi računalniške igre za to konzolo dostopne po ugodni ceni, še bolje pa je, če poznate koga, ki ima isto konzolo in boste lahko računalniške igre izmenjali.

Tako programska oprema kot ostala računalniška oprema je predstavljena tudi na Ceneje.si, tako da bo iskanje in nakup teh stvari precej poenostavljen. Med brskanjem po rubriki Računalniška oprema boste lahko izbirali med različnimi izdelki, saj pod to rubriko spadajo tako računalniške igre kot računalniške konzole in ostali pripomočki.

Lahko se odločite tudi za nakup rabljene računalniške opreme, a je takšna odločitev lahko tvegana. Ob nakupu nove računalniške opreme ste zaščiteni z garancijo in v primeru okvare vam bo prodajalec moral izdelek brezplačno popraviti oz. zamenjati za drug brezhiben izdelek. Ob nakupu rabljene računalniške opreme večinoma takšnega kritja ni in v primeru okvare boste vse stroške krili sami in tudi v primeru, da bo izdelek nepopravljivo pokvarjen, boste sami kupili drugega.

Zato velja dvakrat razmisliti o tem, če je nakup rabljene računalniške opreme smiseln, saj cena rabljenih izdelkov niti ni toliko nižja, kolikor so lahko vaši stroški višji. Razvoj računalniške opreme je še vedno zelo hiter in zaradi tega je lahko rabljena računalniška oprema že zastarela. Če se ne spoznate na to, kaj je trenutno na trgu in kakšna je vrednost posamezne računalniške opreme bo bolje, da namesto vas to kupi nekdo, ki se spozna ali pa se vam vsaj pridruži pri nakupu.

Vsekakor pa ob primerjavi istih izdelkov velja izbrati tistega, ki je ob enakih ostalih pogojih cenejši. Z uporabo primerjalnika cen na Ceneje.si je pridobitev takšnih informacij sila enostavna in za iskanje najbolj ugodnega ponudnika boste potrebovali le nekaj sekund.

Ne spreglej

HyperX RAIDER Backpack

v Altstore.si

39,99 €

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe? Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.

® 2022 Ceneje d.o.o., del skupine Heureka