Ideje za nakup ure

17. 01. 2012 10:27:10

Nakup ure je bil včasih najboljša ideja za darilo, ne glede na vrsto priložnosti, ki ji je bilo to darilo namenjeno. Danes se ure ne kupujejo več na takšen način, saj je njihova priljubljenost zelo upadla in predstavljajo samo še prestiž, le redko imajo še kakšno dodatno funkcionalnost, ki je ne dobimo nikjer drugje.

image

Predvsem ročna ura je tisti izdelek, kateremu je priljubljenost najbolj upadla v zadnjih letih. Ročna ura je samo še prestižnega pomena, če nima nobenih dodatnih funkcionalnosti, saj imamo točen čas shranjen na mobilnih telefonih, ki jih imamo po navadi vedno pri roki. Zato je lahko ročna ura le še okras ali pa omogoča kakšne funkcije, ki jih mobilni telefoni in podobne naprave ne omogočajo. Tako lahko te ure poleg točnega časa merijo še pritisk, srčni utrip in številne druge stvari, ki se porajajo z vedno novimi idejami in držijo te ure v stiku s časom.

Radioura po upadu sledi ročnim uram, saj je glavna funkcija, ki jo ima radioura, njena budilka. Tudi budilko lahko nastavimo na vsakem mobilnem aparatu in to je glavni razlog, da je radioura danes skoraj nepotrebna, popolnoma nepotrebna pa je v primeru, da imate tudi radijski sprejemnik, ki radiouri odvzame še drugo funkcionalnost. Kljub temu se lahko odločite za bolj zdravo življenje in mobilnih aparatov ne hranite v bližini vaše glave, saj v spalnici preživimo kar tretjino življenja in v tem primeru lahko kar tretjino vašega življenja preživite bolj zdravo, če namesto mobilnega aparata za budilko uporabite radiouro.

Stenska ura je še ena izmed redkih izvedb ur, ki je ni še zamenjal noben bolj napreden aparat. Stenska ura je še vedno tako priljubljena predvsem zaradi enostavnosti, ker za pogled na točen čas ne potrebujemo nobenega iskanja in vedno točno vemo, kje se ta stenska ura nahaja. Lepa stenska ura je lahko tudi odlična popestritev oz. okras vašega doma.

Če ste še bolj staromodni in se vseeno odločite za nakup ure, ki jo boste nekomu podarili, potem bo izbira stenske ure prava izbira. Lahko se odločite tudi za ročne ure, a naj te omogočajo še čim več drugih stvari, ki jih mobilni telefoni ne omogočajo, saj boste tako poskrbeli, da bo obdarovanec uro nosil več časa.

Izberete lahko tudi različne prestižne ure, ki so veliko vredne že samo zaradi imena proizvajalca, ki je uro izdelal. Takšno darilo vas bo stalo precej več in za najdražje ure so prodajne cene še vedno takšne, kot so bile pred upadom priljubljenosti ur, mogoče so sedaj celo dražje.

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe? Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Tvoja prijava morda še ni dokončana. Če se prijavljaš prvič, odpri svoj e-poštni nabiralnik in klikni na povezavo v sporočilu. Preveri tudi neželeno pošto.

® 2024 Ceneje d.o.o., del skupine Heureka