Zdrava živila za zdravo življenje

17. 01. 2012 10:04:36

Danes se celotna prehrambena industrija osredotoča na zdravo življenje in skuša potrošnika prepričati z raznimi bio in podobnimi izdelki v kvaliteto prodajanega izdelka. Če so bila zdrava živila še nekaj let nazaj le modna muha, je danes njihova prisotnost na trgu že zelo močna in tudi cena kvalitetnih ter zdravih izdelkov je višja.

Različna zdrava živila preprečujejo tudi nastanek bolezni. Z vnosom potrebnih snovi v naš organizem se obrambni mehanizem v našem telesu razvija in vzdržuje, to pa preprečuje nastanek različnih bolezni in tudi virusnih obolenj. Prav zaradi tega je potrebno uživati zdrava živila, saj bomo tako delovali bolje in tudi stres bo v našem življenju prisoten v manjši količini.

Zdrava živila lahko kupite v vseh trgovinah in jih uporabljate doma, a tudi pri kosilu izven vašega doma je potrebno poskrbeti za to. Tako se pred obiskom neke nove gostilne pozanimajte o kvaliteti hrane v njej, saj je marsikje pripravljena hrana lahko premastna, preveč začinjena ali kako drugače obremenjuje telo.

Med zdrava živila lahko štejemo različne izdelke. Nekateri izmed njih so popolnoma vsakdanji spet drugi so težje dostopni in jih je treba poiskati. Orehovo olje, himalajska sol in suho sadje je le nekaj teh zdravih živil, ki jih lahko uporabljate in kupite pri nas. Ta zdrava živila spadajo med sicer manj pogosta, a še vedno lahko dostopna.

Orehovo olje je uporabno pri različnih težavah in pomaga pri marsikateri želji. Orehovo olje je primerno za vse, ki bi želeli shujšati, a to še zdaleč ni njegova edina pozitivna lastnost. Nekateri si orehovo olje vtrejo v lasišče in z njim namažejo lase, saj tako dobijo lasje popolnoma drugačen sijaj, ki ga prej verjetno niso niti imeli. Orehovo olje ni nič novega, saj so ga uporabljale že naše babice.

Himalajska sol je še en izdelek, ki ga lahko uporabljate na številne načine. Himalajska sol je primerna tako za soljenje jedi kot uporabo pri kopeli. Ima številne pozitivne učinke in lahko celo odpravi glavobole. Poleg tega je himalajska sol tudi polna različnih mineralov, ki blagodejno vplivajo na presnovo v našem telesu.

Suho sadje je še en izdelek iz skupine zdravih živil. Če zgornjih dveh izdelkov ne poznate, ste suho sadje prav gotovo že kdaj poskusili. Posušene lahko jemo različne sadeže, katere boste izbrali pa je odvisno predvsem od vašega okusa.

Ne odlašajte s prehodom na zdravo prehrano ampak že danes naredite kaj zase in pričnite z uporabo zdravih živil, za začetek lahko tudi teh, ki smo jih prej našteli.

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe?
Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.

® 2020 Ceneje d.o.o., del skupine Heureka
  • Jeftinije.hr
  • Idealno.rs
  • Idealno.ba