Nakup kamere na spominsko kartico

11. 01. 2012 15:16:28

Za vse tiste, ki radi snemate različne prireditve ali pa kar tako, bo najboljša izbira kamere na spominsko kartico. Kamere na spominsko kartico vam bodo omogočale, da shranite posnetke in jih hitro ter enostavno tudi izbrišete, ko je to potrebno ali ko potrebujete prostor. Kamere na spominsko kartico omogočajo tudi to, da uporabljate več spominskih kartic in jih izmenjujete, tako vas spominska kartica in prostor na njej ne omejuje.

Digitalna kamera ima lahko samo en tip spominske kartice, pred nakupom pa preverite, če je kakšna spominska kartica tudi v vašem računalniku oz. ima računalnik vgrajen priključek za spominsko kartico. Če opazite, da ima vaš računalnik nekaj takega, potem naj bo tudi izbrana spominska kartica, oz. digitalna kamera takšna, da bo omogočala prav to vrsto spominskih kartic. Tako bo prenos podatkov, ki jih bo naredila digitalna kamera, še toliko bolj enostaven in toliko raje boste posnetke prenašali med digitalno kamero in računalnikom.

Kamere na spominsko kartico so prav zaradi te enostavne uporabe in prenosa podatkov tako priljubljene. Če imate na računalniku nameščen še kakšen program, s katerim boste lahko obdelali video posnetke, bo vaša digitalna videokamera ter vaši posnetki še toliko bolj zabavni.

Digitalna videokamera naj ima priložene vse dodatke, ki jih potrebujete pri normalnem delovanju in to preverite tudi pri nakupu. Digitalna videokamera naj tako vsebuje baterijo, kabel za povezavo z računalnikom, polnilec za polnjenje in CD z navodili za uporabo. Preverite tudi vse ostale stvari, ki bi jih kamere na spominsko kartico morale imeti in jih tudi vi potrebujete za normalno uporabo.

Med vsemi tehničnimi podatki bodite najbolj pozorni na ločljivost in izbirajte le tiste kamere, ki imajo največje število točk, saj bo tudi slika precej bolj kakovostna. Včasih se vam bo mogoče zdelo, da je neka kamera cenovno zelo ugodna in vas bo premamila želja po tem, da bi naredili tako ugoden nakup, čeprav je število točk precej nizko. A raje pred nakupom premislite ali takšno kamero preizkusite kje drugje, saj ste lahko prepričani, da s takšno kamero ne boste zadovoljni ali pa vas bo začetno navdušenje zelo hitro minilo.

Za dolgotrajno snemanje bo pomembna tudi teža kamere, saj bo ob večji teži tudi obremenitev večja in snemanje precej težje. Seveda si lahko omislite tudi kakšno stojalo, ki bo omogočalo snemanje brez nepotrebnih tresljajev, ki se sicer zgodijo ob ročnem snemanju.

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe?
Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.

® 2020 Ceneje d.o.o., del skupine Rockaway
  • Jeftinije.hr
  • Idealno.rs
  • Idealno.ba