Nakup in uživanje prehranskih dopolnil

7. 01. 2012 23:08:45

Vse hitrejši tempo življenja, vse manj prostega časa in vse večji stres na delovnem mestu, ki se hitro prenese tudi v naše zasebno življenje nam večkrat onemogoča normalno prehranjevanje in vnos zadosten količine vitaminov. Prehranska dopolnila so v tem primeru odlična rešitev, s katerimi lahko izboljšate vnos snovi, ki jih telo potrebuje. Ustrezna prehranska dopolnila lahko tudi povečajo odpornost ali ublažijo učinke stresa.

Vsekakor so nekatera prehranska dopolnila lahko tudi nevarna, predvsem v primeru, da ste alergični na kakšne stvari. Zato se je vedno pametno pred nakupom posvetovati tudi z zdravnikom, ki vam bo najbolj svetoval tudi glede vrste prehranskih dopolnil in sestavin, ki so primerne za vas. Vedno pa se je dobro odločati za takšna prehranska dopolnila, ki so narejena iz naravnih snovi. Izbirajte tudi takšna prehranska dopolnila, ki jih proizvajajo svetovno priznana podjetja. Tako bo vsako prehransko dopolnilo tudi varno za vaše zdravje.

Prav gotovo še vedno velja, da so naravni vitamini, ki so prisotni v sadju in zelenjavi, še vedno najboljši vir in najboljši za vaše zdravje, a včasih ne gre drugače, kot da se odločimo za dodatke. Vitamini so še toliko bolj pomembni v zimskem času, saj se ob ustrezni količini vitaminov tudi bolje zaščitimo pred različnimi prehladi, gripami itd. Ob sadju in zelenjavi pogosto ne vemo, kateri vitamini so v njih prisotni in zaradi tega tudi težje zaužijemo prave količine pravih vitaminov. Vsako prehransko dopolnilo ima to tudi zapisano, zaradi tega pa je vodenje evidence lažje.

Prehransko dopolnilo je tudi aloe vera. Aloe vera je zdravilna rastlina, ki se sicer uporablja v različnih prehranskih dopolnilih. Aloe vera je primerna tudi za izdelavo domačih zdravil, a je takšno početje lahko tudi nevarno, če se na to ne spoznate in če imate nepreverjene recepte.

Pri nakupu prehranskih dopolnil bodite pozorni tudi na ceno, a naj ne bo to vaš prvi in edini dejavnik, ki bo odločal o nakupu. Vaše zdravje je namreč preveč pomembno, da bi pri njem varčevali in prihranili nekaj centov.

Najnižjo ceno različnih prehranskih dopolnil, ki so prisotna na domačem trgu, boste lahko poiskali z našim primerjalnikom cen na Ceneje.si. Med mnenji uporabnikov pa si lahko preberete, kaj si o določenem izdelku mislijo drugi, ki so ta izdelek že uporabili. Vsekakor pa na to ne pozabite tudi po nakupu in tudi vi vpišite vaše mnenje in izkušnje, ki ste jih imeli ob uporabi nekega izdelka, ki je objavljen tudi na Ceneje.si.

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe?
Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.

® 2020 Ceneje d.o.o., del skupine Heureka
  • Jeftinije.hr
  • Idealno.rs
  • Idealno.ba