Kakšne so primerne denarnice v teh časih?

7. 01. 2012 23:04:49

Imate tudi sami nepregledno zbirko različnih kartic? Poleg osebne in ene ali več bančnih kartic imate še kartice za različne trgovine? Vam ob vsem tem zmanjkuje prostora v denarnici in te kartice hranite kar doma? Vam zaradi tega vedno zmanjka prav tista kartica, ki jo potrebujete?

V zadnjih letih se vse več trgovin, tudi manjših, odloča za kartice s popusti in tako ima skoraj vsak od nas že celo zbirko različnih kartic, ki jih potrebuje v različnih trgovinah. Zaradi tega pojava zadnjih let se spreminjajo tudi denarnice oz. so tiste denarnice, ki smo jih uporabljali še nekaj let nazaj, danes nekoristne.

Tudi poslovanja z gotovino je danes precej manj, saj se marsikdo že popolnoma opre na kartično poslovanje in plačevanje, ki je bolj enostavno in pri nakupu nismo omejeni s tistim denarjem, ki ga imamo v denarnici. Tudi v primeru kraje ali izgube denarnice bo škoda manjša, če v denarnici nimamo večjih količin denarja.

Tako postajajo denarnice vse bolj osredotočene na čim večje število kartic, ki so postale pomembnejše od gotovine. Ob nakupu denarnice se moramo torej zavedati tudi tega pojava in tudi v primeru, da danes nimamo še toliko različnih kartic, izbrati takšno denarnico, ki nam bo omogočala shranjevanje čim večjega števila kartic, ker se nikoli ne ve, kdaj boste potrebovali spet kakšno klubsko kartico, če boste želeli koristiti popuste in nižje cene v trgovini.

Tako za moške denarnice kot ženske denarnice je danes v modi usnje. Usnjene denarnice veljajo za precej bolj kvalitetne od ostalih, tako da se je najbolje odločiti za njih tudi takrat, ko kupujete usnjene denarnice kot darilo. Moške denarnice so v večini primerov iz usnja, pogosto pa so usnjene denarnice tudi ženske denarnice, tako da z nakupom ne boste imeli večjih težav.

Če kupujete moške denarnice, naj bodo te manjše, saj moški večinoma denarnice nosijo v žepih in so zaradi tega lahko večje denarnice zelo neudobne. Ženske denarnice so lahko večje, saj bodo svoj prostor poiskale v torbicah, tako da velikost ni nobena ovira. Ker ženske veljamo za bolj potrošniško naravnane od moških bomo imele tudi večjo količino različnih kartic. Tudi to je razlog, da je za žensko potrebno izbrati večjo denarnico, ki bo imela tudi ustrezno količino prostorčkov za shranjevanje različnih kartic.

V zadnjem času in z uvedbo evra so postale popularne tudi tiste denarnice, ki so namenjene predvsem shranjevanju kovancev. Takšnih denarnic ne mara vsak, a če kupujete to za nekoga, ki veliko posluje z gotovino, je v teh časih lahko tudi takšna denarnica odlično darilo.

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe?
Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.

® 2020 Ceneje d.o.o., del skupine Heureka
  • Jeftinije.hr
  • Idealno.rs
  • Idealno.ba