Le trdo delo in vztrajnost na fitnes napravah prinese želene rezultate

3. 01. 2012 21:52:14

Včasih smo se s fitnes vadbo srečevali le v fitnes centrih, saj so bile fitnes naprave predrage za domačo uporabo in tudi ponudba teh izdelkov na trgu je bila klavrna. Danes lahko fitnes naprave kupimo v vsaki večji trgovini s športno opremo in ni trgovskega centra, ki ne bi imel vsaj ene trgovine s ponudbo fitnes naprav.

image

Razlog za to, da so fitnes naprave v zadnjih letih tako priljubljene, ne tiči le v nizki ceni in boljši ponudbi na trgu. Dodaten razlog, katerega vpliv na takšno ravnanje potrošnikov ni zanemarljiv, je tudi vse večja zasedenost prebivalstva, ki se na delu nahaja tudi po devet ali več ur. Če temu prištejemo še prevoz na delo in čas za druženje z družino lahko hitro opazimo, da povprečnemu državljanu ne ostane več veliko časa, ki bi ga lahko namenil svojemu zdravju in fitnes vadbi. Z nakupom vsaj ene fitnes naprave pa lahko za zdravje in dobro telesno kondicijo poskrbimo sami in to kar v domači dnevni sobi. Pri tem nam odpade tisti čas, ki bi ga zapravili s prevozom do fitnes kluba in takšna domača vadba zahteva od nas bistveno manj časa za popolnoma primerljiv učinek.

Med najbolj priljubljene fitnes naprave spadajo tiste, ki so cenovno najbolj dostopne in ne zasedajo preveč prostora. Kolo, eliptik in steper so tri izdelki, ki po priljubljenosti in številu prodanih izdelkov prav gotovo sodijo v sam vrh fitnes naprav.

Kolo je priporočljivo za vse, ki se s kolesarjenjem aktivno ukvarjajo tudi v poletnih mesecih. Sobno kolo vam bo omogočilo, da boste ustrezno fizično pripravljenost ohranili tudi v mrzlih zimskih mesecih in boste že ob prvi spomladanski vožnji v izjemni pripravljenosti, ki jo boste čez poletje lahko samo stopnjevali. Enostavna uporaba in zložljivost nekaterih sobnih koles so prednosti, ki lahko tudi vas prepričajo v nakup prav tega izdelka.

Eliptik je naprava, ki je po priljubljenosti prehitela vse druge. Glavna prednost, ki jo ima eliptik je v tem, da pri vadbi delate tako z rokami kot nogami, kar za steper in kolo ni značilno. Po velikosti je eliptik popolnoma primerljiv s kolesom.

Najmanjši po velikosti in zaradi tega najbolj primeren za uporabo v manjših stanovanjih pa je steper. Seveda ga lahko uporabljate tudi tisti, ki živite v večjih stanovanjih ali hišah, saj je ta fitnes naprava najboljši izdelek za vadbo in krepitev nožnih mišic.

Ne glede na vrsto fitnes naprave, ki jo boste izbrali, pa je nujno, da boste to napravo s pridom uporabljali. Vse preveč tovrstnih naprav se namreč proda tistim, ki imajo v začetku resen namen vadbe na napravi, a jih začetna navdušenost mine že po nekaj uporabah. Če želite, da se učinek vadbe pozna, bo pri vseh vadbah potrebno veliko volje in pripravljenosti na trdo delo.

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe? Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.

® 2023 Ceneje d.o.o., del skupine Heureka