Previdnost pri nakupu spominske kartice Memory Stick

3. 01. 2012 19:50:16

Spominska kartica Memory Stick (MS) je uporabna v različnih primerih, ko želimo spominski prostor nekega aparata povečati. To je uporabno predvsem v zadnjih letih, ko veliko različnih aparatov nudi tudi možnost fotografiranja in fotografiranje ob visokih resolucijah zahteva tudi ogromno spominskega prostora.

Ker so vgrajeni spomini v tovrstnih aparatih, npr. mobilnih telefonih in digitalnih fotoaparatih, precej majhni in ne omogočajo shranjevanja številnih slik ali video posnetkov, lahko spominska kartica Memory Stick (MS) odpravi tovrstne težave.

Spominska kartica Memory Stick (MS) je večinoma precej ugodna in stane le nekaj evrov, tudi v primeru, da kupujete Memory Stick Pro. Največjo težo pri končni ceni tega izdelka ima velikost, ki jo premore spominska kartica Memory Stick. Večja velikost omogoča shranjevanje večje količine podatkov kar je tudi najbolj pomembna lastnost in funkcija, ki jo ima spominska kartica Memory Stick (MS).

Če želite, da spominska kartica Memory Stick (MS) omogoča prenašanje večjih količin slik in jo želite uporabljati vsaj teden dni ali še dlje časa, ko se odpravite na dopust, potem naj bo spominska kartica Memory Stick čim večja, sicer bo celoten prostor na njej zaseden prehitro.

Spominska kartica Memory Stick je lahko namenjena tako zasebni uporabi kot profesionalni uporabi. Poznamo različne izvedbe te kartice. Med bolj pogoste spada Memory Stick Pro in MS M2 micro spominska kartica. Potrebno je vedeti, da tako Memory Stick Pro kot MS M2 micro spominska kartica nista primerni za vsak aparat, saj ima vsak aparat točno določeno vrsto spominske kartice, ki jo podpira.

MS M2 spominska kartica ali katera druga naj bo izbrana s pomočjo strokovno podkovane osebe, ki vam bo lahko pomagala tudi pri namestitvi izbrane spominske kartice. Skoraj vsak proizvajalec telefonskega aparata, digitalnega fotoaparata ali kakšne druge tehnične naprave bo omogočal le en format spominskih kartic, nemalokrat pa boste morali izbrati prav spominsko kartico tega proizvajalca, ki je izdelal tudi vaš aparat.

Prav zaradi velike količine različnih izvedb spominskih kartic je nujno, da vam pri tem svetuje nekdo, ki se na te zadeve spozna. To je toliko bolj nujno v primeru, da ste vi popoln laik na tem področju in mogoče do sedaj niti niste vedeli, da obstajajo različne vrste spominskih kartic ali celo, da sploh obstajajo.

Glede na vrsto in kvaliteto fotoaparata vam bo ustrezno usposobljen prodajalec podal tudi napotke o tem, kako velika naj bo spominska kartica glede na opis vaših potreb ter velikosti slik ali video posnetkov, ki nastanejo pri uporabi vašega fotoaparata, telefona ali neke druge naprave.

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe?
Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.

® 2020 Ceneje d.o.o., del skupine Heureka
  • Jeftinije.hr
  • Idealno.rs
  • Idealno.ba