Nakup računalniškega ohišja

3. 01. 2012 19:34:11

Poznamo različna ohišja, vsako ohišje pa se uporablja za shranjevanje ali varovanje neke stvari, ki se nahaja v notranjosti. Enako velja tudi za računalniško ohišje, saj to ohišje shranjuje ključne računalniške komponente, ki so nujno potrebne za normalno in pričakovano delovanje računalnika, ob tem pa jih ohišje tudi varuje pred različnimi zunanjimi nevarnostmi, npr. mehanskimi poškodbami, prahom …

image

Računalniško ohišje delno prepreči vstop prahu v prostor, kjer se nahajajo ključne računalniške komponente. Kljub temu pa nekaj tega prahu vstopi v ohišje in se tam zadržuje ves čas, dokler ne odpremo ohišja in počistimo prahu. Zaradi tega je nujno, da to opravilo opravimo čim bolj pogosto, pri tem pa lahko ohišje za računalnik snamemo sami ali za to opravilo najamemo določenega strokovnjaka.

Ko kupujemo ohišje za računalnik, bodimo prav zaradi tega pozorni, da je namestitev in odstranitev ohišja čim bolj enostavna, saj nam bodo zaradi tega lahko prihranjene marsikatere težave in tudi nepotrebni stroški. Tudi pri nakupu novega računalnika zato vedno zahtevajte, da naj bo ohišje za računalnik takšno, da ga boste lahko sami uspešno razstavili ter tudi sestavili nazaj.

Ohišje je lahko različnih blagovnih znamk in iz različnih materialov. Če iščete takšno ohišje, ki bo spadalo med bolj ugodna ohišja in pri tem obdržalo tudi dobro kvaliteto, potem je HEDY ohišje lahko prava izbira. Za HEDY ohišje boste odšteli le nekaj deset evrov, odločate pa se lahko med različnimi modeli. Pri tem bo sicer cena rahlo odstopala od modela do modela, a najcenejše HEDY ohišje lahko kupite že izjemno ugodno.

Pri uporabi računalnika je včasih zelo neudobno, če imate USB priključke ali priklop za mikrofon in slušalke, na zadnji stranici računalnika. Če vaš računalnik stoji pod računalniško mizico in ga morate vedno premikati, da pridete do zadnje stene, potem je vsaj USB priklop na sprednji steni nujen. Sicer boste imeli precej več dela, predvsem če radi uporabljate USB ključke ali kakšne druge prenosne naprave, ki jih priklopite na USB.

Pred nakupom preverite, če ima izbrano ohišje tudi te možnosti. Kljub temu, da HEDY ohišje spada med cenovno ugodnejše blagovne znamke računalniških ohišij, pa ima večina teh ohišij tudi vgrajen USB priklop in priklop za slušalke ter mikrofon, na prvi steni računalniškega ohišja.

Tudi pri naročilu novega računalnika, ko sicer navadno nismo pozorni na ohišje, zahtevajte raje takšnega, ki bo omogočal tudi to, saj bo tako vaše delo precej poenostavljeno in prihranili si boste obilo slabe volje.

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe? Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.

® 2023 Ceneje d.o.o., del skupine Heureka