Supermarket

Nakup prenosnika s 15" zaslonom

2. 01. 2012 22:06:41

Pri nakupu prenosnika odigra veliko vlogo velikost njegovega zaslona. Velikost zaslona vpliva tako na ceno prenosnika kot na uporabnost in kvaliteto dela z njim. Prenosniki 15'' so bili včasih med večjimi in bolj uporabnimi. Danes so tudi pri cenejših prenosnikih bolj pogoste večje velikosti zaslonov in prenosniki 15'' so precej redko uporabljani.

image

Ena izmed prednosti, ki jo imajo prenosniki 15'' in manjši prenosniki nasploh je v življenjski dobi baterije in številu ur, ki jih lahko opravimo na takšnem prenosniku, ne da bi pri tem napolnili baterijo. Ekran je velik potrošnik energije in večja kot je njegova površina, hitreje bo baterija prazna. Tako lahko prenosniki 15'' delujejo precej dlje ob enem polnjenju baterije. Ravno zato so ti prenosniki precej bolj primerni za terensko delo od svojih večjih konkurentov.

Še ena prednost, ki vas bo prepričala, da so prenosniki 15'' primerni za nakup in vam bodo najbolje služili ob delu na terenu, je manjša teža in praktičnost pri prenašanju. Večji prenosnik je namreč precej težji za prenašanje in tudi paziti morate bolj, da z njim ne udarite ob kakšno oviro.

Kupiti prenosnik ali navaden računalnik je večkrat dilema. V večini primerov je delo na navadnem računalniku precej lažje, saj je prenosni računalnik preveč neprilagodljiv, predvsem zaradi tega, ker se zaslon in tipkovnica držita skupaj. Zaradi tega ste predvsem pri oddaljenosti od zaslona omejeni.

Prenosni računalnik je potreben v primeru, ko delate na terenu in želite imeti računalnik vedno pri roki. Prenosnik je učinkovit tudi takrat, ko ga želite uporabljati na dveh ali več mestih. Tako vam zadostuje že en prenosni računalnik, navadnih bi po vsej verjetnosti morali imeti več, saj jih je praktično nemogoče vedno vlačiti s seboj.

Če vas zanimajo manjši prenosniki, potem lahko izbirate med različnimi znamkami. HP prenosniki tudi pri tovrstnih prenosnikih izstopajo po številu prodanih izdelkov in lahko rečemo, da HP prenosniki nudijo skoraj najboljše razmerje med ceno in kvaliteto, če ne celo najboljše. HP prenosniki so enostavno dostopni, saj je to blagovna znamka, ki jo prodajajo v skoraj vsaki računalniški trgovini, kjer je možno izbrati vsaj nekaj različnih prenosnikov.

Pred nakupom torej premislite o tem, v kakšnih pogojih boste prenosnik uporabljali in hitro vam bo postalo jasno, če so za vas bolj primerni večji ali manjši. Vsekakor pa bodite ob nakupu pozorni tudi na druge lastnosti posameznega modela, saj zaradi teže in enostavnega prenašanja ne smejo trpeti ostale sposobnosti računalnika, ki bodo odločale o hitrosti njegovega delovanja in o delovanju različnih programov.

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe? Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.

® 2022 Ceneje d.o.o., del skupine Heureka