Ko vam zmanjka idej za darila, lahko kupite tudi nogavice

2. 01. 2012 22:01:18

Nogavice so kos oblačila, ki ga uporabljamo vsi. Tako moški kot ženske se z nogavicami grejemo tako v mrzlih zimskih dneh, noge pa z njimi zaščitimo tudi čez poletje. Tako lahko rečemo, da so nogavice kos oblačila, ki ga uporabljamo skozi vse leto.

Zimske nogavice so praviloma debelejše od poletnih nogavic in tudi višje. Za najbolj mrzle zimske dni pa si lahko omislimo dokolenke. Dokolenke bodo naše noge ogrele tudi ob najhujšem mrazu in skupaj s kašnimi debelejšimi hlačami vas pozimi ne bo več zeblo, vsaj v noge ne. Zato si pred zimo omislite vsaj ene dokolenke, če že nočete imeti več parov shranjenih v omari.

Nogavice so odlična rešitev tudi v decembrskem času, saj so vedno primerno darilo, če nimate nobene druge ideje. Podarite lahko tako moške nogavice kot ženske nogavice in lahko ste prepričani, da bo takšno darilo všeč skoraj vsakemu, saj so nogavice takšen izdelek, ki ga vedno potrebujemo in jih ni nikoli preveč.

Moške nogavice in ženske nogavice pa so izjemno primerno darilo tudi zato, ker pri nakupu ne potrebujete veliko informacij ali osebnih podatkov o osebi, ki jo želite obdarovati. Če želite nekomu za darilo pokloniti prstan, potrebujete čim bolj natančen podatek o debelini prsta, še bolj osebne informacije pa potrebujete pri nakupu nedrčka ali kakšnega drugega kosa spodnjega perila.

Tako moške nogavice kot ženske nogavice so sicer na voljo v različnih konfekcijskih velikostih. K sreči pa so večinoma narejene iz raztegljivih in prilagodljivih materialov, ki ustrezajo različnim velikostim nog. Tudi številke nogavic niso nikoli natančno določene, določena so le območja od najmanjše do največje velikosti. Zato vam lahko že okviren podatek pove dovolj, da se boste pri nakupu nogavic pravilno odločili.

Za moške so največkrat prava izbira nekoliko večje velikosti nogavic, večinoma od konfekcijske številke 43 naprej. Za ženske nogavice boste praviloma posegli po nekoliko nižjih konfekcijskih številkah, večinoma pod številko 40.

Če pa velja, da pri številki težko zgrešite, to nikakor ne velja pri barvi nogavic, predvsem v primeru, da kupujete ženske nogavice. Moške nogavice bodo največkrat črne ali sive barve, včasih opazimo tudi bele. Ženske nogavice so praviloma bolj pisane. Tako pri nakupu moških nogavic kot ženskih nogavic lahko preverimo, kakšne barve nogavice nosi tista oseba, ki jo želite obdarovati. To lahko naredite popolnoma neopazno in s tem ne izdate svoje namere o nakupu.

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe?
Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.

® 2020 Ceneje d.o.o., del skupine Heureka
  • Jeftinije.hr
  • Idealno.rs
  • Idealno.ba