Tonerji so nujen del opreme vsakega tiskalnika

27. 12. 2011 10:36:52

Tonerji in kartuše so nujen del opreme vsakega tiskalnika, saj brez njih ne moremo tiskati, saj je v njih shranjena barva. Če poenostavimo pomen besede toner, lahko rečemo, da so tonerji velike kartuše. Razlika med njimi je v tem, da so tonerji namenjeni bolj zmogljivim tiskalnikom in za uporabnike, ki zelo veliko tiskajo. Ko se odločate za nakup novega tonerja in kartuše je torej izbira odvisna predvsem od tega kakšen tiskalnik že imate in koliko ste za nakup pripravljeni plačati. Cena je odvisna predvsem od proizvajalca kot so na primer tonerji Samsung.

image

Tonerji in kartuše imajo oboji možnost polnjenj in ko se toner enkrat izprazni, ga lahko ponovno napolnite s prahom. Ker so tudi tonerji tako kot tiskalniki vedno bolj tehnološko razviti, ne bo velikih razlik na fotografiji. Včasih je bilo za kartuše potrebno odšteti kar nekaj denarja, danes pa so dostopne tudi po že zelo ugodnih cenah.

Ker so kartuše zelo pomembne za vaš tiskalnik si vzemite čas in poiščite tisto pravo, ki bo zagotovila najboljšo kvaliteto fotografij in bo cenovno dostopna. Medtem, ko so nekateri še vedno malo skeptični glede obnovljenih tonerjev in kartuš, pa vam ti zagotavljajo isto število tiskanih strani in tudi kvaliteta ni prav nič slabša.

Edina razlika je, da boste za njih plačali pol manj kot za originalne. Ponavadi se celo zgodi, da so obnovljeni tonerji in kartuše napolnjeni sto odstotno, medtem ko originalni niso in se ob nakupu novega tiskalnika hitro izpraznijo. Ali se odločite za originalne ali obnovljene pa je na koncu odvisno od vas in seveda tega kakšen tiskalnik imate. Tudi originalni tonerji in kartuše imajo zelo različne cene, ki so predvsem odvisne od proizvajalca.

Lahko se torej odločite za originalen toner, obnovljen toner ali nadomestni toner. Tonerji se uporabljajo za tiskanje z laserskimi tiskalniki, njihov nakup pa je priporočljiv le za uporabnike, ki zelo veliko tiskajo in fotokopirajo, sicer so boljša odločitev tiskalniki na kartuše.

Tonerji lahko predstavljajo velik strošek, saj se ob pogostem tiskanju hitro praznijo in jih je treba redno menjati. Preden izberete toner se dobro pozanimajte ali je primeren za vaš model tiskalnika in dobro preglejte ponudbo na trgu, saj je izbira proizvajalcev ogromna. Eden izmed njih so tudi tonerji Samsung. V njihovi ponudbi boste našli tako originalne tonerje in izbirali med obnovljenimi in kompatibilnimi tonerji Samsung za laserske tiskalnike.

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe? Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.

® 2024 Ceneje d.o.o., del skupine Heureka