Komentarji

Pred 6 leti

KTM treking kolo 2012 treking kolo LIFE ROAD

KTM treking kolo 2012 treking kolo LIFE ROAD

Prvič sprobal danes in že takoj lahko rečem, da mi okvir u nulo ustreza, tudi z ostalim sem za tako ceno izredno zadovoljen. Je pa res, da bi za več denarja lahko dobil tudi kakšen rang boljši bicikel.

Je treking kolo tudi za vas najboljša izbira?

22. 12. 2011 11:46:27

Kolesarjenje je ena izmed športnih dejavnosti, ki bi morala sestavljati del življenja vsakega izmed nas. Kolesarjenje je odlična priložnost za zdravo sprostitev in tudi vzdrževanje kondicije. Kondicija pa je izredno pomembna, saj lahko z njo preprečimo marsikatero bolezen in vzdržujemo tako naše zdravje kot težo.

Obstaja več načinov kolesarjenja in od vas je odvisno za katerega se boste odločili. Gorsko kolesarjenje je lahko izredno naporno in tako mogoče bolj primerno za tiste, ki so v boljši telesni kondiciji. Sicer ima gorsko kolesarjenje in vožnja po različnih stranpoteh prav poseben čar in izredno pristen stik z naravo, a tudi cestno kolesarjenje je lahko izredno zanimivi, predvsem ob izbiri zanimivih krajev in neprometnih cest.

Tudi kolesa se med seboj razlikujejo glede na vrsto kolesarjenja. Treking kolesa so namenjena za cestno kolesarjenje in se dobro izkažejo tudi na makadamskih cestah ali gozdnih poteh. Treking kolesa se od gorskih koles razlikujejo predvsem po velikosti koles. Kolesa, ki jih ima tracking kolo, so nekoliko večja od tistih, ki so navadno na gorskih kolesih.

Tracking kolo je lahko žensko tracking kolo ali moško tracking kolo. Tako za žensko tracking kolo kot moško tracking kolo je pomembno, da je teža tega kolesa čim manjša. Lahka treking kolesa bodo povzročala manj dodatne obremenitve ob napornih vzponih in tako boste z enako kondicijsko pripravljenostjo prepeljali daljšo razdaljo. Žensko tracking kolo je nekoliko drugačno kot moško tracking kolo in nič nenavadnega ni, če se ženska vozi na moškem kolesu. Obratno zna biti precej nenavadno.

Tracking kolo je lahko cenovno zelo dostopno, a tudi zelo drago. Tako kot pri vseh ostalih kolesih je tudi za treking kolesa značilno, da večji del cene predstavlja tudi dodatna oprema, ki jo imamo nameščeno. Če uporabimo najcenejši menjalnik in tudi ostale cenene stvari, bo sicer kolo zelo ugodno, a tudi servisi bodo precej bolj pogosti. Zato se predvsem takrat, ko želi letno prekolesariti več tisoč kilometrov, splača v treking kolesa investirati nekaj več denarja, saj se vam bo ob rednem kolesarjenju ta investicija hitro povrnila.

Ker skoraj ni kolesarja, ki bi želel vedno kolesariti po enakem terenu, postajajo v zadnjih letih treking kolesa vse bolj priljubljena. Gorska kolesa se namreč zelo slabo obnesejo na asfaltnih površinah, saj je ob uporabi širokih gum tudi precejšen upor. Specialna cestna kolesa pa so praktično neuporabna na neasfaltiranih površinah. Tako lahko rečemo, da so treking kolesa odlična izbira za vse tiste, ki želijo kolesariti tako po gozdnih poteh kot tudi po cestah.

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe?
Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.

® 2020 Ceneje d.o.o., del skupine Rockaway
  • Jeftinije.hr
  • Idealno.rs
  • Idealno.ba