Prave teniške strune za vaš lopar

20. 12. 2015 09:49:36

Izbira proizvajalcev, ki ponujajo teniške strune, je danes na trgu zelo široka in zato se marsikdo počuti izgubljenega in ne ve katere strune za tenis so najbolj primerne za njegov teniški lopar. Z naslednjimi nasveti in opisi lastnosti na katere morate biti pozorni, ko kupujete teniške strune, bo vaš nakup lažji.

Čeprav se marsikdo tega ne zaveda, pa so prave teniške strune včasih celo bolj pomembne in imajo večji vpliv na vašo igro kot sam teniški lopar. Na trgu obstajata dve vrsti strun za tenis, in sicer sintetične in poliestrske, med njima pa obstaja kar nekaj razlik.

Struna za tenis, ki je izdelana iz sintetike je izdelana tako, da je prepletena iz mnogih nitk in se jo najbolj priporoča igralcem, ki trpijo za kakšno poškodbo roke. Sintetične strune za tenis namreč zmanjšujejo vibracije, poleg tega pa so tudi precej bolj elastične. Žogica pri njih leti dlje, obenem pa je igra z njimi zelo udobna. Seveda pa imajo tudi nekaj negativnih lastnosti, ki se jih morate zavedati. So manj vzdržljive in če niso dovolj napete, lahko pride do premikanja.

Druga vrsta strun so, kot smo že omenili, poliestrske teniške strune. Te so v zadnjih letih postale veliko kvalitetnejše, še vedno pa so cenovno zelo ugodne. Tenis struna izdelana iz poliestra bo omogočala dobro rotacijo žoge, nudila veliko nadzora nad igro, poleg tega pa jih je tudi več. So zelo trpežne, imajo močan pospešek in se ne premikajo tudi pri nižji napetosti. Negativna lastnost je edino ta, da bodo imeli igralci, ki so prej uporabljali sintetične strune, na začetku malo težav in se bodo mogli privaditi na občutek trše igre. Debelina teniške strune iz poliestra se giblje med 1,20 do 1,33 mm, medtem ko je najbolj zaželena struna za tenis debelin 1,25 mm. Struna za tenis iz sintetike je lahko debela od 1,25 mm do 1,40 mm. Najbolj primerna struna za tenis te vrste, pa je debeline 1,30 mm.

Ko se odločate za teniške strune vedno upoštevajte njihovo debelino. Za loparje, ki so gosto pleteni, so najbolj primerna izbira tanjše strune, za redko pletene loparje pa tanjše strune za tenis. Bolj vzdržne so strune na gosto pletenih loparjih, a te strune za tenis so obenem tudi manj prijetne za igro.

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe?
Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.

® 2020 Ceneje d.o.o., del skupine Rockaway
  • Jeftinije.hr
  • Idealno.rs
  • Idealno.ba