Oprema za mamice

19. 12. 2011 19:23:36

Priljubljena oprema za mamice, za katero se danes odloča vedno več žensk, je pestunja za udobno nošenje otroka. Poleg te je pogosta izbira tudi prsna črpalka, medtem ko se veliko nosečnic odloči za nošenje nosečniškega pasu.

image

Nosečniški pas je priporočljiv za vse nosečnice, saj z njegovo uporabo lahko prihranite kaj nekaj stroškov pri nakupovanju novih oblačil. Nosečniški pas nudi toploto, a obenem vam pod njim ni vroče, ter je na izbiro v različnih modnih stilih in tako primeren za skoraj vsako priložnost. Nosečniški pas je izdelan iz elastičnega materiala in vam bo pomagal pri razbremenitvi bolečin v hrbtenici in trebušnih mišicah. Ko vas bo trebuh začel ovirati pri premikanju, vam bo nosečniški pas pomagal pri lažji hoji. To je oprema za mamice, ki je priporočljiva zlasti za nosečnice, ki otroka nosijo zelo nizko.

Pestunja je odličen način za prenašanje vašega dojenčka.  Če bi radi imeli vašega dojenčka ves čas pri sebi, a bi imeli radi obenem tudi proste roke, je pestunja odlična oprema za mamice. Pestunja je cenovno zelo dostopna, preprosta pa je tudi njena uporaba. Po vaših željah si nastavite pas, v vrečasti del pa položite dojenčka. Pestunja naj ima v notranjosti tudi pas in varnostne zaponke, s katerim boste otroka pripeli, medtem ko bodite pozorni tudi na to, da bo trak čez ramo dovolj širok in bo pestunja udobna za nošenje. Sicer pa je priporočljiva izbira pestunje, ki ima elastično obrobje, ki se prilagodi otroku, ko ta raste. Izberite material, ki ga boste lahko pogosto prali in ki bo mehek.

Prsna črpalka se uporablja iz različnih razlogov in je oprema za mamice, za katero se največkrat odločite, ker bi radi naredili zalogo mleka za vašega otroka, to počnete za bolnega otroka, itd. Ko se odločate za nakup morate biti pozorni na nekaj lastnosti. Izbirate lahko med ročno ali električno prsno črpalko, obstaja pa tudi prsna črpalka na motorni pogon. Ročna prsna črpalka je na voljo v dveh modelih. Prsna črpalka, ki deluje na motorni pogon je cenovno dostopna in deluje na baterije ali pa zahteva električni vmesnik. Slaba lastnost so baterije in da je treba črpalko po nekaj mesecih zamenjati. Prsna črpalka z električno opno črpa na obeh dojkah. Dobre lastnosti te črpalke so, da se jo lahko namesti pod modrček, da se med uporabo lahko premikate, vrečke v katerih se nabira mleko pa namestite po bolj široko majico. Preden se odločite za model črpalke, premislite kdaj in kje jo boste največ uporabljali. Če je to oprema za mamice, ki jo uporabljate le občasno je dobra izbira ročna črpalka. Sicer pa vam prsna črpalka omogoča sesanje mleka iz ene ali obeh dojk, priporočljivi lastnosti pa sta tudi možnost nastavitve moči sesanja samodejno posnemanje sesalnega cikla.

Ne spreglej

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe? Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.

® 2023 Ceneje d.o.o., del skupine Heureka