Z nakupom projekcijskega platna bo ogled filma še bolj napet

19. 12. 2011 18:35:53

Ste naveličani običajnih televizorjev? Radi gledate filme in cele ure preždite pred televizorjem? Ste že razmišljali o nakupu projektorja in projekcijskega platna? Potem je sedaj že zadnji čas, da tudi sebi privoščite nekaj boljšega in se odločite za projektor in projekcijsko platno.

image

A kljub temu, da je projekcija in projekcijsko platno mogoče vaša velika želje, ne zagrabite kar prvega, ki ga zagledate v prvi trgovini. Pred nakupom se raje dobro pozanimajte predvsem o kvaliteti in tehničnih lastnostih projektorja, ne pozabite pa niti na projekcijsko platno, saj bo njegova kvaliteta prav tako zelo vplivala ne vašo sliko.

Video projekcijsko platno oz. projekcijski zaslon naj bo primerne velikosti. Velikost je odvisna predvsem od dveh dejavnikov. Prvi dejavnik je oddaljenost s katere boste gledali projekcijski zaslon, drugi pa velikost vaše stene, ki omejuje prostor. Čeprav imate na steni dovolj prostora ne pretiravajte z velikostjo, če je prostor majhen in boste projekcijski zaslon gledali le z nekaj metrov oddaljenega prostora.

Ko kupujete projekcijsko platno se raje odločajte za bolj kvalitetne izdelke, ceno postavite šele na drugo mesto. Projekcija bo precej boljša, če bo platno kvalitetno in precej bolj zadovoljni boste s svojo odločitvijo. V nasprotnem primeru vas bo projekcija razočarala in kaj hitro boste ponovno pristali pri običajnih televizijah.

Razlika, ki kvalitetno projekcijsko platno loči od nekvalitetnih je tudi v enostavnosti njegove montaže. Kvalitetno video projekcijsko platno se lahko enostavno postavi in ob tem se tudi doseže brezhibna raztegnjenost projekcijskega platna. Če je video projekcijsko platno brezhibno raztegnjeno, bo tudi slika ravna. V nasprotnem primeru bo tudi ob ogledu filma slika nepravilno razporejena po projekcijskem platnu.

Pri večini teh izdelkov lahko kupite še posebne dodatke, ki vam omogočajo montažo projekcijskega platna tako na steno kot strop. Tako lahko vaš prostor čim bolje izkoristite in projekcijsko platno postavite kamor koli želite.

Projekcijska platna so dobavljiva v različnih barvah in svetlobnih odtenkih. Nekatera so najbolj primerna za tiste, ki gledajo filme pri dnevni svetlobi, druga se najbolje obnesejo v temi. Glede primernosti posameznega platna glede na vaše navade ter glede na kvaliteto projektorja vam bo pravi strokovnjak v eni izmed specializiranih trgovin najbolje svetoval.

Obiščite trgovino ob takšni uri, ko v njej ni veliko ljudi. Tako se vam bo lahko prodajalec posvetil in vam bolje razložil vse stvari, ki bi vas utegnile zanimati. Ob največjih navalih navadno zmanjka časa za to, da bi se lahko prodajalec posvetil vsaki stranki.

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe? Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.

® 2022 Ceneje d.o.o., del skupine Heureka