Komentarji

Pred 2 mesecema

MANTA športna kamera MM9259 STEADYCAM AC

MANTA športna kamera MM9259 STEADYCAM AC

zelo dober za ta denar se to kamero zelo splača kupiti

Pred 1 letom

pas za čelado HelmStrap

pas za čelado HelmStrap

Tole imam za svojo celado in je kar v redu.

Kaj je dobro vedeti pred nakupom mini DV kamere?

16. 12. 2011 11:17:33

Potovanja so nekaj prečudovitega in vedno je dobro, da si te spomine nekako shranimo. Največkrat se odločimo za fotografiranje in te slike kasneje shranimo v albume ter jih še leta potem razkazujemo prijateljem ter tudi sami kdaj pa kdaj pogledamo.

Za še bolj zanimiv prikaz vaših potovanj pa se lahko odločite za snemanje vaših dogodivščin, saj bodo tako spomini še precej bolj živi. Največkrat se odločimo za slikanje, ker je to bolj enostavno, saj je fotoaparat precej lažje prenašati kot kamero in še cenovno je lažje dostopen. Kljub temu pa fotografija ne prebudi spominov na enak način kot video, zato je najbolje, da se med dopustom poslužujete tako fotoaparatov kot kamere.

Mini kamera bo dovolj majhna, da bo njeno prenašanje bolj enostavno in tudi cena bo precej nižja kot pri kakšni profesionalni kameri. Mini DV kamera pa vam bo poleg majhnosti in enostavnega prenašanja nudila tudi visoko kvalitetne posnetke, ki se jih ne boste sramovali. Prav to je tudi razlog, da je predvsem med turisti mini DV kamera vse bolj priljubljena in da je že pri marsikomu popolnoma nadomestila fotoaparat.

Vsaka mini videokamera ima precej tehničnih lastnosti in kar nekaj je takšnih, ki jih morate poznati pred nakupom. Kljub temu, da je mini DV kamera cenovno lahko zelo ugodna, pa to še nikakor ne pomeni, da je najbolje izbrati ravno takšno ter da bo ta mini kamera oz. mini videokamera zadovoljila vaše potrebe.

Mini DV kamera naj vsebuje tako digitalni kot optični zoom. Predvsem optični zoom naj bo čim večji, saj boste na takšen način lahko snemani predmet približali, ne da bi se ob tem slika pokvarila. Dobra mini kamera bo omogočala vsaj 10x optični zoom.

Vsaka mini kamera ima med tehničnimi lastnosti naveden tudi podatek o številu točk, ki jih posamezna mini videokamera premore. Večje kot je število točk, ki jih ima posamezna mini video kamera, boljša je ločljivost te kamere in lepšo sliko lahko pričakujete.

Nikakor ne smete izbrati takšne video kamere, ki ne bi imela zaslona za predogled posnetka. Ta zaslon ima skoraj vsaka mini video kamera in v primeru, da naletite na takšno, ki tega nima, gre očitno za zelo nekvaliteten izdelek, ki mu manjkajo že osnovne funkcionalnosti. Večji zaslon bo omogočal lažji predogled posnetkov pa tudi lažje snemanje, a ob tem mora mini video kamera še vedno ostati majhna in lahka ter ob tem enostavna za prenašanje.

To so nekatere osnovne tehnične lastnosti, ki spadajo med najbolj pomembne. Za najbolj primerno kamero glede na vaše potrebe, pa se posvetujte s prodajalcem v kateri izmed specializiranih trgovin.

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe?
Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.

® 2020 Ceneje d.o.o., del skupine Rockaway
  • Jeftinije.hr
  • Idealno.rs
  • Idealno.ba