Nakup fotokopirnega stroja in fotokopiranje kot dejavnost

14. 12. 2011 11:12:06

Fotokopirni stroj je navadno prevelika investicija za fizično osebo, ki bi takšen fotokopirni stroj potrebovala za lastno uporabo. Za domačo uporabo je dovolj kakšna večnamenska naprava, ki jo lahko dandanes dobimo že po zelo ugodni ceni. Večnamenska naprava vam bo omogočala tudi fotokopiranje in to po precej nižjem začetnem strošku.

Za vse tiste, ki bi želeli nuditi fotokopiranje kot storitev in za njo tudi zaračunati primeren znesek, bo fotokopirni stroj obvezen. En fotokopirni stroj bo dovolj za začetek a z razvojem vaše dejavnosti bodo lahko hitro potrebni dva ali tri fotokopirni stroji. Hiter razvoj te dejavnosti lahko pričakujete predvsem ob primerni lokaciji, ki pa je v tem primeru predvsem v bližini šol in fakultet, kjer je po fotokopiranju največ povpraševanja.

Fotokopirni stroj naj bo kvaliteten in naj nudi čim nižjo ceno tiska, saj bo tako vaša marža lahko precej višja in bodo vaše cene še vedno konkurenčne. Kvalitetni fotokopirni stroji bodo ob tiskanju porabili precej manj črnila in tudi njihova doba delovanja bo precej daljša. Lahko rečemo, da so kvalitetni fotokopirni stroji tisti, ki ob najnižji nabavni ceni nudijo čim daljšo dobo delovanja in omogočajo najnižjo ceno tiska.

Med kvalitetne blagovne znamke, kjer so fotokopirni stroji med najbolj kvalitetnimi se prav gotovo lahko uvrsti fotokopirni stoj Canon in fotokopirni stroj Panasonic. Tako fotokopirni stroj Canon kot fotokopirni stroj Panasonic sta tudi med bolje prodajanimi fotokopirnimi stroji.

Ob nakupu fotokopirnega stroja se pozanimajte tudi o servisih, predvsem o tem, kje se servis izbranega fotokopirnega stroja nahaja in kako odzivni so. V primeru okvare bo namreč zelo tvegano za vaš posel, če bo popravilo trajalo predolgo, saj je fotokopirni stroj zelo draga investicija in verjetno ne boste imeli še enega stroja v rezervi. Zaradi tega bo ob morebitni okvari in servisu prišlo do izpada prihodka tudi pri vašem delu in prav zaradi tega je nujno, da vam servis fotokopirni stroj čim hitreje popravi, ob tem pa vam lahko ponudijo še nadomestni fotokopirni stroj, da si lahko pomagate v tem času, ko nimate stroja na voljo.

Ob nakupu fotokopirnih strojev priznanih proizvajalcev, bo tudi za obstranske storitve, kot je servis, montaža, dostava itd., dobro poskrbljeno. Pravo gotovo lahko med takšne fotokopirne stroje uvrstimo tudi fotokopirni stroj Canon in fotokopirni stroj Panasonic.

Pri nakupu cenenih blagovnih znamk boste prihranili na začetku, a ob nekaj letnem delovanju bo z upoštevanjem vzdrževanja in morebitnega izpada dela ob okvari stroja, le-ta precej dražji za vas. Zato raje izberite kvaliteten fotokopirni stroj, saj bodo tudi vaše storitve bolj kvalitetne.

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe?
Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.

® 2020 Ceneje d.o.o., del skupine Heureka
  • Jeftinije.hr
  • Idealno.rs
  • Idealno.ba