Podarite digitalni foto okvir

13. 12. 2011 11:34:48

Vsi imamo vsaj enega sorodnika, ki ni najbolj vešč pri uporabi računalnika. Odlično darilo zanje je digitalni foto okvir, ki za prikazovanje fotografij ne potrebuje pomoči računalnika, saj deluje kot samostojna enota na kateri se prikazujejo digitalne fotografije. Digitalni foto okvir bo počasi nadomestil klasičnega, za katerega smo morali sliko dati razviti.

image

Digitalni fotookvir je naprava v približno enaki velikosti kot standardni foto okvir in ima LCD zaslon na katerem se prikazujejo številne fotografije. Na trgu je danes kar nekaj proizvajalcev, ki ponujajo digitalni foto okvir, ki ima pri vseh zelo podobne karakteristike, razlikuje pa se lahko po določenih funkcijah, ki jih foto okvir digitalni ponuja. Digitalni fotookvir, ki ima vgrajeno spominsko kartico vas bo stal malo več, prav tako tisti, ki imajo več funkcij. Nekateri imajo namreč vgrajeno celo vremensko postajo in prikazujejo videoposnetke. Takšen foto okvir ima tudi vgrajene zvočnike. Med najbolj naprednimi pa je zagotovo foto okvir digitalni, na katerem lahko fotografije tudi skeniramo in klasične fotografije spremenimo v digitalne.

Med prikazovanjem slik lahko poslušate tudi glasbo in določite časovni interval prikazovanja fotografij ali pa vnesete tekst. Razmislite koliko ste zanj pripravljeni odšteti in kakšne funkcije od foto okvirja pričakujete, nato pa med izbiro na trgu poiščite tistega, ki bo zadovoljil vse vaše želje. Poiščite foto okvir digitalni, ki ima vsaj 800x600 resolucije, za boljšo kvaliteto fotografij pa se mora ujemati z vašim fotoaparatom. Prav tako si želite digitalni foto okvir, ki ima nastavitve tako za prikazovanje pokrajin kot portretov. Prepričajte se, da foto okvir bere spominsko kartico vašega fotoaparata, nekateri imajo tudi vhod za USB ključ, ki ga priključite in povežete z vašim osebnim računalnikom, sicer pa so priporočljivi okvirji z že vgrajenim spominom, na katerega lahko shranite fotografije. Povezava z internetom in nalaganje fotografij je še ena funkcija, ki jo ima lahko foto okvir.

Nekoliko dražji digitalni foto okvirji so danes že zelo tehnološko napredni, nekateri pa imajo še vedno pomanjkljivosti, kot je prikazovanje fotografij s črnim robom, nepravilna velikost fotografije ali pa nepravilno razmerje med originalno digitalno fotografijo in tisto, ki se prikaže na lcd zaslonu. Vse te težave so rešljive s pomočjo programske opreme, sicer pa je digitalni foto okvir odličen moden dodatek vašemu domu, ki lahko danes podarite tudi kot darilo namesto klasičnega foto albuma.

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe? Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.

® 2024 Ceneje d.o.o., del skupine Heureka