Supermarket

Mini prenosnik olajša delo na terenu, potovanjih …

9. 12. 2011 13:37:45

Veliko potujete in potrebujete prenosnik z dobro in vzdržljivo baterijo? Vam dve ali tri ure dela z eno baterijo ni dovolj? Se na netbook-u zadržujete več ur in to v takšnih prostorih, kjer nimate možnosti priklopa na električno napajanje?

image

Potem je mini prenosnik najboljši prenosnik za vas. Mini prenosnik ima precej manjši zaslon in zaradi tega porabi bistveno manj električne energije. Posledično zaradi tega deluje precej dlje časa in omogoča tudi dva ali trikrat daljše delo z enim polnjenjem. Zaradi teh lastnosti je mini prenosnik primeren za vse, ki jim je bistvena čim daljša doba trajanja baterije.

Majhen zaslon, ki ga ima vsak mini prenosnik, ima tudi slabe lastnosti. Največja pomanjkljivost je v precej slabši preglednosti in zaradi tega tudi težjem delu. Če za svoje delo potrebujete velik zaslon, potem mini prenosnik ni primeren za vas. Zaradi majhnih mer, ki jih premore mini prenosnik, je precej omejen prostor tudi za druge računalniške komponente. Zaradi tega lahko pričakujete, da bodo precej slabše tudi druge tehnične lastnosti, ki bo jih imel posamezen mini prenosnik, kljub temu, da bo cena precej visoka.

Proizvajalci, ki izdelujejo takšen prenosnik so večinoma isti kot pri navadnih prenosnikih. Asus mini prenosnik je precej razširjena blagovna znamka in zelo prodajan netbook na našem tržišču. Poleg ostalih blagovnih znamk ima Asus mini prenosnik zelo dobro razmerje med kvaliteto in ceno, saj za razliko od nekaterih precej dražjih netbook računalnikov, Asus mini prenosnik ne preplačate zaradi blagovne znamke.

Velikosti zaslonov teh računalnikov se razlikujejo med modeli. Večina jih ima zaslone velike 10 ali 11 palcev. Pri nakupu se zavedajte, da manjši zaslon praviloma pomeni daljši čas delovanja ob enem polnjenju baterije, večji zaslon pa vam bo omogočal bolj udobno delo.

Predvsem je dobro vedeti, da kljub dolgemu trajanju baterije pri mini prenosniku, dolgotrajno delo ni mogoče oz. vsaj ni primerno. Tako je mini prenosnik primeren predvsem za delo na terenu, ko potrebujete računalnik ali internet le za krajši čas, a ga potrebujete večkrat in nimate možnosti polnitve med posameznimi uporabami.

Še ena bistvena prednost, ki priča v korist uporabe mini prenosnika pri delu na terenu, je v enostavnem prenašanju. Zaradi majhnosti je takšen netbook tudi zelo lahek in precej lažje ga nosimo s sabo, zlasti če smo pred tem s sabo vlačili kakšen večji prenosnik z 15 ali 17 paličnim zaslonom.

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe? Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.

® 2022 Ceneje d.o.o., del skupine Heureka