Za najmlajše kupujte raje novo otroško obutev

9. 12. 2011 13:02:43

Rojstvo otroka je najbolj čudovit in edinstven dogodek, ki ga ne moremo primerjati z nobenim drugim dogodkom. Takoj po prihodu iz porodnišnice pa nas čaka kup napornih nakupov, če le teh nismo opravili že med nosečnostjo. Poleg toplih otroških oblačil moramo poskrbeti, da bo tudi otroška obutev varno shranjena v naši omari.

Do otroške opreme in oblačil lahko pridemo na različne načine. Precej pogosto se zgodi, da nam kdo izmed prijateljev ali sorodnikov, ki je dobil otroka nekaj mesecev ali let pred vami, z veseljem posodi kupe oblačil, ki jih mogoče ne boste niti potrebovali. Prav tako lahko tudi otroška obutev pride v vaš dom.

Drugi, prav tako zelo pogost način je nakup novih izdelkov. Otroška obutev je navadno precej draga, predvsem če jo primerjamo po velikosti z čevlji za odrasle. Skoraj sigurno se boste za takšen nakup oblačil in obutve odločili pri prvem otroku, pri vseh naslednjih bo tega nakupovanja verjetno precej manj.

Tretji način, ki pa ga uporabljajo le redki, je nakup otroške opreme in oblačil v različnih komisijskih prodajalnah, kjer lahko kupite rabljene izdelke po zelo ugodni ceni. V takšnih trgovinah lahko otroško opremo tudi prodate, v kolikor je ne potrebujete več. Za njo boste sicer iztržili zelo nizko ceno glede na to, koliko ste plačali za novo, a vseeno je bolje, da naredite tako, kot da rabljeno otroško opremo samo vržemo v smeti, saj v tem primeru ne dobimo prav nič.

Če so otroška oblačila lahko rabljena, pa naj bo predvsem otroška obutev v prvih nekaj letih nova. Otroška nogica je po rojstvu še precej mehka in dovzetna za morebitne spremembe oz. preoblikovanje. Zato lahko neenakomerno obrabljeni otroški čevlji ali otroški copati negativno vplivajo na nogo vašega novorojenčka.

Nova otroška obutev je narejena, tako da se sčasoma tudi prilagodi nogi vašega otroka. Prav tako se je v primeru rabljene obutve le-ta že prilagodila nogi nekega drugega otroka in zaradi tega ni primerna za vaše nadobudneže.

Otroški čevlji in otroški copati naj bodo mehki, saj bo tako otrok bolje in lažje začel hoditi ter loviti ravnotežje. Izbrati morate tudi pravo številko, da otroški čevlji in otroški copati ne bodo preveč utesnjeni in se bo otrok v njih dobro počutil. Velikost noge vašega otroka vam lahko izmerijo v vsaki prodajalni, kjer tovrstno otroško obutev prodajajo. Tako boste lahko popolnoma prepričani v nakup ter v to, da je izbrana velikost ravno pravšnja.

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe?
Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.

® 2020 Ceneje d.o.o., del skupine Heureka
  • Jeftinije.hr
  • Idealno.rs
  • Idealno.ba