Nakup biljard opreme in biljard mize

9. 12. 2011 09:52:50

Biljard velja predvsem za gostilniški šport, ki ga lahko igrate predvsem v večernih in nočnih urah. Je odlična sprostitev po napornem delovniku ali ob koncu delovnega tedna in odlična priložnost za druženje s prijatelji, če tudi oni obožujejo ta šport. Biljard lahko igrate po različnih barih in gostilnah, obstajajo pa tudi biljardnice, kjer je igranje biljarda osnovna stvar, ki jo imajo v ponudbi. Vse ostale gostinske dejavnosti so kljub temu vključene v ponudbi, saj je tudi točenje pijače donosen posel v biljardnicah.

image

Za največje privržence tega športa je lahko biljard precej drag hobi, saj ob igranju v biljardnicah in gostilnah plačamo za vsako igro, ki jo igramo. Plačamo lahko glede na število odigranih iger ali glede na čas, ko je biljard miza rezervirana za nas. V vsakem primeru je za največje navdušence smiselno, da se odločijo za nakup lastne biljard opreme. Če tudi vi spadate med njih, boste na takšen način lahko vedno igrali zastonj, na biljard pa boste lahko povabili tudi prijatelje.

Osnovna oprema, ki jo potrebujete za biljard je biljard miza in biljard palica. Biljard miza mora vsebovati še nekaj dodatkov, ki so nujno potrebni za igranje, npr. krogle, trikotnik, kredo itd. Samo ena biljard palica bo dovolj za prvo silo, a za resno igranje vam samo ena palica za biljard ne bo dovolj.

Palica za biljard naj bo predvsem čim lažja, tako da bo tudi igranje z njo lepše. Dobra biljard palica mora imeti tudi takšno dolžino, da ustreza vaši velikosti in vašemu načinu igranja. Pri nakupu bodite pozorni, da vam palica za biljard resnično ustreza in jo vedno raje tudi preizkusite.

Vsa ostala oprema je izjemno poceni, če jo primerjamo z biljard mizo, zato moramo ravno pri nakupu mize preveriti največ dejavnikov. Dobro je, da ima miza možnost nastavitve višine nog, saj boste tako lahko njeno višino prilagodili vaši višini ali višini drugih igralcev.

Igralna površina mize za biljard se razlikuje in poznamo tri različne velikosti. Največje mize niso primerne za domačo uporabo, razen če imate na voljo res veliko prostora. Tudi igranje je na večjih mizah praviloma bolj zahtevno in poleg palice za biljard potrebujete še podaljšek, ki vam omogoča igranje s kroglami, ki so bolj oddaljene od stranice biljard mize.

Enostavno sestavljanje in čim manjša teža sta zaželeni, da lahko mizo enostavno sestavljamo in prenašamo. Kljub temu miza ne sme biti prelahka, saj je dobra biljard miza narejena iz masivnega lesa, zato ne smemo pričakovati, da bo peresno lahka.

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe? Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.

® 2024 Ceneje d.o.o., del skupine Heureka