Nakup kavnega aparata ter boj za prevlado na trgu

8. 12. 2011 10:24:14

Ob vse hitrejšem tempu življenja se nam marsikdaj zgodi, da nam ob nenehnem hitenju zmanjka časa za počitek, sprostitev in dobro kavo. Prav zaradi tega se kavni aparati vse bolje prodajajo in postajajo prava uspešnica. Kavni aparati so vse bolj prisotni tudi v oglasih, saj je konkurence že precej in kavni aparat lahko izdela vse več različnih proizvajalcev.

image

Ko kupujemo kavni aparat se moramo zavedati predvsem tega, da je skoraj vsak narejen tako, da ustreza le določeni vrsti kave oz. obliki kavnih vložkov. Prav zaradi tega so kavni aparati zelo donosni za prodajalce in proizvajalce, čeprav je nakupna cena izjemno nizka. Velik del zaslužka predstavlja prodaja kavnih vložkov, saj moramo večinoma kupovati vložke tistega proizvajalca, ki izdeluje tudi kavni aparat.

Če imamo to informacijo že pred nakupom in se tega kasnejšega stroška zavedamo, bomo preverili tudi ceno teh kavnih vložkov, saj je lahko končna cena kave precej dražja, čeprav so kavni aparati sicer najcenejši od vseh.

Aparat za kavo oz. kavni aparati pa povzročajo tudi nekaj hrupa, zato jih ne moremo uporabljati v prostorih, kjer mora vladati stroga tišina. Tako aparat za kavo ni primeren za knjižnice, čitalnice in podobne ustanove, za domače gospodinjstvo pa verjetno ne bo problem, tudi v primeru, da izberemo bolj glasen aparat za kavo.

Trenutno najbolj prodajani, reklamirani in popularni so kavni aparati le nekaj različnih znamk. Kavni aparat Dolce Gusto je eden izmed takšnih kavnih aparatov. Verjetno je prav kavni aparat Dolce Gusto trenutno v samem vrhu in predstavlja največji delež prodanih kavnih aparatov. Kavni aparat Dolce Gusto lahko kupimo v različnih barvah, poznamo pa tudi različne modele in velikosti teh kavnih aparatov.

Pri velikosti je pomembno predvsem to, kakšno količino lahko spravimo v posodo za vodo. Večja kot je ta prostornina več kav boste lahko skuhali, ne da bi pri tem morali ponovno natočiti posodo. Moč filtra in hitrost priprave kave je tudi pomembna, predvsem takrat, ko želite v kratkem času skuhati več kav, saj je lahko zelo neugodno, če ima nekdo že skoraj mrzlo kavo, preden jo dobijo vsi. Ob takšnem počasnem kavnem aparatu se boste pri večji količini obiskov spet obrnili na star in preverjen način kuhanja kave, torej kuhanje kave na štedilniku.

Nekateri kavni aparati so namenjeni samo pripravi toplih napitkov, drugi za pripravo toplih in hladnih napitkov. Če želite pripravljati tudi hladne napitke, potem preverite tudi ta podatek, preden se odločite za nakup.

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe? Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.

® 2023 Ceneje d.o.o., del skupine Heureka