Nakup pametnega telefona iPhone 4

8. 12. 2011 10:06:55

IPhone 4 je eden izmed najdražjih, če ne celo najdražji pametni telefon. Prav zaradi tega je nujno, da Apple iPhone in tudi vsak drug pametni telefon ustrezno zaščitimo. Zaščita je pomembna tako pred zunanjimi dejavniki in tatovi, kakor pred nami samimi, saj smo največkrat prav sami tisti, ki pametni telefon uničimo ali poškodujemo.

image

Pred padci in drugimi neprijetnosti lahko iPhone 4 zaščitimo z uporabo zaščitnih ovitkov in etuijev. Z uporabo etuija bo možnost poškodbe iPhone-a precej manj verjetna in glede na ceno, ki jo morate plačati ob nakupu iPhone-a, se investicija v takšno zaščito gotovo splača.

IPhone 4 bomo precej težje zaščitili pred tatovi, ki se predvsem zaradi visoke cene toliko bolj ogroženi. Pomembno je, da iPhone-a ne puščamo na mestih, kjer obstaja možnost, da jih tatovi opazijo. Najbolj nevarno je iPhone 4 pustiti v avtu ali na polici okna v stanovanju, ki je opazno iz parkirišča ali parka. S takšnimi dejanji precej povečamo možnost, da nam tatovi poleg Apple iPhone-a ukradejo tudi kakšne druge dragocenosti, tako v avtu kot stanovanju.

Pred nakupom Apple iPhone-a moramo najprej poiskati tisto trgovino, ki vam bo nudila najboljše pogoje ob nakupu. Poleg prodajne cene preverite tudi druge pogoje, saj je nakup iPhone 4 precej velika in draga odločitev. Prav zaradi tega je nujno, da imate tudi čim daljšo garancijo in čim boljše garancijske pogoje.

Poznamo različne iPhone-e oz. se med seboj razlikujejo predvsem po tehničnih lastnostih. Bistven podatek je predvsem kapaciteta pomnilnika, ki najbolj vpliva na končno ceno izdelka. Najbolj pogosti sta 32GB in 64GB kapaciteti pomnilnika, pri čemer bo izdelek z manjšim pomnilnikom načeloma precej cenejši od tistega z večjim pomnilnikom.

Tudi ločljivost fotoaparata je precej pomembna lastnost, zlasti če želite iPhone uporabljati tudi za namene fotografiranja. Čeprav se vam to pred nakupom mogoče ne zdi bistveno, ker imate na voljo tudi digitalni fotoaparat z odlično ločljivostjo, pa pred nakupom raje vseeno dobro premislite. Dejstvo je, da digitalnega fotoaparata nimate vedno pri roki, ko želite nekaj fotografirati, zlasti takrat, ko se priložnost za fotografiranje pojavi spontano. Za razliko od digitalnega fotoaparata pa imate pametni telefon skoraj vedno pri roki in tako vam nobena dobra priložnost za fotografiranje ne bo ušla in tudi strah, da pred potovanjem pozabite na digitalni fotoaparat bo odveč.

Pri nakupu preverite tudi, da ima vaš iPhone slovensko tipkovnico, saj bo v nasprotnem primeru delo z njim precej oteženo. To se največkrat zgodi v primeru, če iPhone kupimo v tujini.

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe? Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Tvoja prijava morda še ni dokončana. Če se prijavljaš prvič, odpri svoj e-poštni nabiralnik in klikni na povezavo v sporočilu. Preveri tudi neželeno pošto.

® 2024 Ceneje d.o.o., del skupine Heureka