NASVET Mali gospodinjski aparati
8. 12. 2022 12:47:54

KO ZADIŠI IZ DOMAČE KUHINJE

1/1

Veseli december je tu! Mesec, ko se večkrat družimo s prijatelji in družino, kupujemo darila in okrašujemo domove. In nenazadnje tudi mesec, ko raje kuhamo kot sicer. December je čas, ko domače pečice dišijo po okusnih mesnih dobrotah ali pa slastnih medenih piškotih. 

Si se že opremil/-a z vsemi malimi gospodinjskimi aparati in dodatki, ki jih potrebuješ za pripravo letošnje božične ali silvestrske večerje?

  • Maruša, content writer
  • Čas branja: 3 min

 

Kazalo

  1. Ideje za darilo
  2. Trendi med malimi gospodinjskimi aparati
  3. Na spletu ni gneče
  4. Piškoti

 

Še iščeš ideje za darilo?

Se tudi tebi pogosto zgodi, da v zadnjem hipu nabiraš darila za najbližje? Naj ti namignemo, da se na seznamu idej za darila velikokrat znajdejo praktični kuhinjski pripomočki

Podatki Ceneje.si namreč kažejo, da je zanimanje za praktične kuhinjske pripomočke v mesecu decembru v izrazitem poskoku. Kuhinje obdarovancev Slovenci najpogosteje opremijo z multipraktiki, rezalniki in mešalniki, pravi hit med prazničnimi darili pa so tudi kavni aparati. Seveda je določen del zanimanja v tej kategoriji potrebno pripisati tudi pripravi na novoletna praznovanja.

 

Kaj za kuhanje in peko najraje kupujemo Slovenci?

Sestavine za peko

Moka, rjavi sladkor in jajca na mizi v obliki božične smrečice.

V mesecu decembru v slovenskih domovih najbolj diši. Vsaj tako kažejo podatki Ceneje.si. Gibanje povpraševanja po sestavinah za peko, kot so kvas, želatina ali sladkorna glazura, namreč izrazito poskoči v zadnjih tednih leta. 

 

Sestavine za peko

 

Kuhinjski roboti in multipraktiki

Rdeč kuhinjski robot.

Kaj pa kuhinjski roboti in multipraktiki, ki nam lajšajo pripravo domačih dobrot? Lansko leto smo izrazito povpraševanje zaznali med novembrom in februarjem, enak trend pa pričakujemo tudi letos. Spremembo smo opazili edino v letu 2020, ko se je zaradi epidemije povečano zanimanje obdržalo vse do meseca marca. 

Spletni kupci najpogosteje kupujejo kuhinjske robote in multipraktike blagovnih znamk Bosch, Kenwood, Gorenje, Klarstein in Kitchenaid.

 

Kuhinjski roboti in multipraktiki 

 

Palični mešalniki in pekači za peko

Palični mešalnik in njegovi dodatni deli.

Tudi palični mešalniki in pekači za peko sodijo k tistim gospodinjskim aparatom, pri katerih opažamo dokaj konstantno povpraševanje tekom leta, ki pa z mesecem novembrom prične naraščati. Upad je mogoče opaziti šele februarja oziroma marca, z izjemo leta 2020, ko je bilo zanimanje nekoliko večje. Spletni kupci so namreč intenzivno povpraševali po paličnih mešalnikih in pekačih za peko vse do meseca maja. 

Rdeč pekač, v katerem se peče kruh.

Blagovne znamke paličnih mešalnikov, ki so favoriti med spletnimi kupci, so: Bosch, Gorenje, Braun, Black & Decker in Tefal. Med pekači za peko pa k top 5 znamkam uvrščajo Emile Henry, Collini, Birkmann, Zenker in Kinghoff.

 

Palični mešalniki

 

Pekači

 

Na spletu ni gneče

Pri večini omenjenih kategorij je bilo povpraševanje na Ceneje.si že pred glavno sezono višje kot lani. Zakaj je temu tako?

Eden izmed razlogov je zagotovo praktičnost nakupovanja na spletu, zaradi katere vse več potrošnikov kupuje na tem kanalu in se tako izogne neprijetnim decembrskim gnečam v nakupovalnih centrih.

Drugi razlog pa je bolj smiselno in skrbno načrtovanje nakupov ter predpraznični popusti, ki kupce prepričajo, da se iskanja daril lotijo že novembra.

 

Za vse ljubitelje piškotov

Prazničnin piškoti na sivi mizi.

Ali veš, da beseda “cookie” izhaja iz nizozemske besede “koekje”, ki pomeni majhna torta? 

Da so v Ameriki najbolj popularni čokoladni piškoti? Sledijo jim piškoti z arašidovim maslom, nato pa ovseni piškoti.

Si že slišal/-a, da 4. decembra praznujemo svetovni dan piškotov?

Hitro zmešaj sestavine in zamesi testo ter si privošči piškot ali dva. A ne pozabi, da moraš enega skupaj s kozarcem mleka prihraniti tudi za Božička. 

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe? Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Tvoja prijava morda še ni dokončana. Če se prijavljaš prvič, odpri svoj e-poštni nabiralnik in klikni na povezavo v sporočilu. Preveri tudi neželeno pošto.

® 2024 Ceneje d.o.o., del skupine Heureka