Komentarji

Pred 7 leti

LOOK BLOKEJI KEO GRIP

LOOK BLOKEJI KEO GRIP

moram povedati,da z blokeji nisem zadovolje in sicez zato,ker se protizdrsna zaščita prehitro izrabi, tako,da ne priporočam nepotrebne hoje, zlasti po makadamu ne.

Kolesarska oprema, ki jih mora imeti vsak kolesar

7. 12. 2011 14:49:44

Kolesarska oprema je nepogrešljiva za vsakega kolesarja, ki se želi na cesti počutiti varno in zaščiteno.

Kolesarska čelada je obvezen del te opreme, za bolj prijetno vožnjo pa poskrbita tudi bidon in kolesarska očala.

Kolesarska čelada je nepogrešljivi del kolesarske opreme, katere namen je, da varuje pred poškodbami glave ob morebitnem padcu. Pri nakupu morate biti pozorni na tri lastnosti čelade, in sicer na njeno velikost, kvaliteto in udobje. Kolesarska čelada mora biti prave velikosti, zato je treba pred nakupom obvezno preveriti ali se popolno prilega glavi. To pomeni, da je ne morete premakniti za več kot dva centimetra v katerokoli smer in da vas nikjer ne tišči. Pokrivati mora vaše čelo in se ne sme premikati naprej in nazaj. Za stabilnost služijo trakovi s sponkami, ki jih zapnemo pod brado. Notranjost čelade mora biti oblazinjena, pred nakupom pa preverite tudi kdo je njen proizvajalec ter leto izdelave. Varna kolesarska čelada je narejena v skladu z mednarodnim standardom in ima oznako CE. Še ena pomembna lastnost je dobra vidljivost. Ne sme vam namreč zastirati pogleda na cesto. Čelada je izdelana iz stiropora in prekrita s kvalitetno plastiko, na površini pa ima odprtine, ki omogočijo boljšo zračnost. Izberite čelado živih barv, da boste na cesti dobro vidni.

Med kolesarjenjem ne smete pozabiti na tekočino, kolesarska oprema zato vključuje tudi bidon. Ta mora biti narejen iz najboljše plastike ali silikona in tudi kadar je temperatura zunaj visoka, ne sme spuščati nevarnih snovi, ki so lahko strupene ter tekočina v njem nima okusa po plastiki. Ker boste po bidonu posegali med vožnjo se mora ta lahko odpreti in zapreti, oblika pa se lepo prilegati vaši dlani in ne sme biti drseča. Bidon je danes na voljo v različnih oblikah in barvah, ter tudi velikostih, saj ne sme biti prevelik ali premajhen za na kolo. Najbolj primerni so tisti v katere lahko nalijete 600 ml tekočine.

Kolesarska oprema vsakega kolesarja mora vsebovati tudi kolesarska očala, ki se morajo obliki obraza lepo prilegati in omogočati dobro vidljivost.  Izbira na trgu je danes zelo široka in zato se je včasih težko odločiti. Kolesarska očala vam morajo omogočati popoln nadzor nad kolesom in nad dogajanjem na  cesti v vseh svetlobnih pogojih in vremenskih razmerah. Njihova pomembna lastnost je tudi prezračevanje. Kolesarska očala se vam med vožnjo ne smejo rositi, imeti pa morajo tudi ščitnik proti potenju, da vam ne drsijo z obraza. Njihova zelo uporabna lastnost je opcija menjavanja stekel, ki  omogočajo, da se prilagodite trenutnim vremenskim razmeram.

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe?
Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.

® 2020 Ceneje d.o.o., del skupine Heureka
  • Jeftinije.hr
  • Idealno.rs
  • Idealno.ba