Kako prihraniti pri nakupu čevljev?

6. 12. 2011 11:43:04

Ali tudi vi zapravite preveč, ko kupujete čevlje, balerinke, škornje in podobne izdelke? Ste prepričani, da ste naredili vse, da bi bili čevlji cenejši ter da ste poiskali tisto trgovino, kjer nudijo najboljšo ceno in največji popust pri nakupu enakega modela čevljev?

Tako moški čevlji kot ženski čevlji imajo različne cene v različnih trgovinah, kar je predvsem posledica različnega pribitka, ki ga določena trgovina ima. Včasih, ko se eni čevlji v trgovini nahajajo predolgo, se jih želijo trgovci znebiti in zaradi tega naredijo posebno akcijo, ki so jo deležni le nekateri čevlji.

Standardne velikosti, ki jih imajo moški čevlji, so od številke 40 do nekje 45, ženski čevlji so precej manjši, tudi balerinke. Če imate srečo in nosite neke standardne številke, boste precej lažje poiskali akcijske cene, saj je zaloga takšnih čevljev večja in takšni čevlji lahko ostanejo v trgovini, kljub temu, da je po njih praviloma večje povpraševanje.

Moški čevlji in ženski čevlji so izdelek, ki ga potrebujemo vsako leto, ravno tako balerinke. Nekateri čevlji oz. obutev je bolj primerna za vroče poletne mesece, druga je namenjena bolj hladnemu vremenu, dežju in snegu. Zaradi tega se bomo po čevlje odpravili vsaj dvakrat letno, večinoma pa tudi večkrat. Vedno se splača na čevlje pomisliti še preden jih potrebujemo, saj tako lahko izkoristimo nakup ob akcijskih razprodajah ali pa kupimo čevlje takrat, ko se neka poletna ali zimska sezona konča. Tako boste lahko precej ugodno kupili poletne čevlje septembra in oktobra, saj je sezona poletnih čevljev končana in trgovine cene znižajo, ker tovrstno blago ne gre več v prodajo. Tako lahko kupujete ugodno, uporabili pa jih boste pred začetkom naslednjega poletja, ko bodo enaki čevlji lahko spet celo dvakrat dražji.

Najugodnejšo ceno lahko najdete tudi s primerjalnikom cen. Preverite ponudbo pri nas, saj so tukaj zbrane vse večje trgovine, ki nudijo čevlje oz. obutev, tako v Ljubljani kot drugih mestih po Sloveniji.

Čevlje lahko kupite tudi preko interneta. Včasih je tovrstna ponudba lahko celo cenejša, predvsem zaradi nižjih stroškov delovanja spletnih trgovin. Pri nakupu preko interneta bodite pozorni na pravila, ki jih določa neka spletna trgovina. Pomembno je, da lahko izdelek brez vaših stroškov vrnete oz. ga zamenjate, če vam velikost ne ustreza ali najdete kakšno drugačno pomanjkljivost.

Več čevljev imate bolj pomembno je, da upoštevate ta pravila in skušate najti najcenejšo in najboljšo možnost nakupa enakih čevljev, saj pri veliki količini čevljev, ki jih letno nakupite, bo tudi prihranek velik.

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe?
Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.

® 2020 Ceneje d.o.o., del skupine Heureka
  • Jeftinije.hr
  • Idealno.rs
  • Idealno.ba