Komentarji

Pred 2 mesecema

MANTA športna kamera MM9259 STEADYCAM AC

MANTA športna kamera MM9259 STEADYCAM AC

zelo dober za ta denar se to kamero zelo splača kupiti

Pred 1 letom

pas za čelado HelmStrap

pas za čelado HelmStrap

Tole imam za svojo celado in je kar v redu.

Pred 3 leti

SJCAM športna kamera SJ4000 1080p, črna

SJCAM športna kamera SJ4000 1080p, črna

tooooop za to ceno

Zakaj postajajo HDD kamere vedno bolj priljubljene?

6. 12. 2011 10:44:47

HDD kamere postajo vedno bolj priljubljene tudi na našem trgu, saj zagotavljajo odlično in zelo kvalitetno sliko kot tudi zvok. Počasi bodo nadomestile DVD kamere. HDD kamera je vrsta kamere, ki deluje tako, da vse podatke na njen shranjujemo neposredno na trdi disk v kameri. Časi kaset in cd-jev so minili, saj HDD kamera zaradi trdega diska ne potrebuje nič od tega in je za uporabo zelo praktična!

Z razliko od DVD kamare, ki za delovanje potrebuje cd, pa kot smo že omenili, HDD kamera vse shrani na trdi disk. Digitalna HDD kamera ima tudi kar nekaj drugih pozitivnih lastnosti, ki nekoga prepričajo v njen nakup. Ena izmed njih je tudi ta, da video posnetke visoke ločljivosti, ki smo jih s kamero posneli, lahko enostavno s pomočjo USB kabla prenesemo na računalnik, kjer jih s primernimi programi naprej obdelujemo. HDD kamere omogočajo, da lahko na njih posnamete več ur dolge videoposnetke, saj imajo funkcijo kompresije. To pomeni, da lahko HDD kamere ogromne datoteke podatkov zmanjšajo za več tisoč pikslov v različne majhne formate.  Digitalna HDD kamera ima nešteto koristih funkcij, seveda pa so te odvisne tudi od vsote, ki smo jo zanjo pripravljeni odšteti. Tako kot pri mnogih drugih tehnoloških izdelkih, se morate tudi tukaj najprej vprašati za kaj jo boste uporabljali in kako pogosto. Med najbolj kvalitetne HDD kamere trenutno na voljo na tržišču, se uvršča Sony HDD kamera, ki jo odlikujejo številne pozitivne lastnosti ter visoka kakovost. Privlačno pri Sony HDD kameri je pred vsem to, da so narejene tako, da jih lahko brez težav uporabljajo tudi povprečni uporabniki, ki se sicer na to ne spoznajo najboljše. Sony HDD kamera pa bo zadovoljila tudi želje tistih bolj izkušenih uporabnikov, ki z njimi opravljajo kot profesionalci.

Preden se odločite za nakup digitalne HDD kamere se pozanimajte o njenih karakteristikah kot je optični zoom, s pomočjo katerega približate objekt snemanja,  stabilizator slike, kvaliteta in velikost LCD zaslona za predogled, povezljivost z računalnikom, kvaliteta zvoka, zelo pomembno je število slikovnih točk ter to, da je kamera čim manjša. Izbira HDD kamere je popolnoma odvisna od uporabnika, saj za domačo uporabo ni potrebna najbolj zmogljiva digitalna HDD kamera, ampak je zadovoljiva že tista, ki ima okoli 3 milijone slikovnih točk.

Sorodne kategorije

Želiš pred nakupom izvedeti več koristnih informacij?

FAQ (Pogosta vprašanja in odgovori)

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe?
Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.

® 2020 Ceneje d.o.o., del skupine Rockaway
  • Jeftinije.hr
  • Idealno.rs
  • Idealno.ba