NASVET Modni dodatki
7. 07. 2022 07:38:31

PAKIRANJE BREZ STRESA? JA, SEVEDA!

1/1

Čas dopustov je tu! Do poletnih počitnic na plaži odštevamo celo leto, a še preden se prepustimo oddihu, je naš cilj ta, da poskusimo brez muk in stresa spakirati celotno prtljago. Ti to uspeva?

  • Maruša, Content writer
  • Čas branja: 4 min

 

Večina se nas ujame v začaran krog pakiranja. Običajno napakiramo preveč, vedno znova iščemo proste kotičke v kovčku, na koncu pa se zmagoslavno usedemo na kovček in zapremo zadrgo (četudi ta komajda opravi svoje delo). To so čari pakiranja! 

Zate smo pripravili nekaj nasvetov, s katerimi boš postal/-a mojstrica pakiranja. Ne verjameš? Preveri pred naslednjim oddihom pod palmo ali raziskovanjem ene izmed evropskih prestolnic.

Kakšen kovček izbrati?

Trd ali mehak, majhen ali velik? Izbira je odvisna od vrste potovanja. 

Če se odpravljaš na letalo, boš s seboj zagotovo vzel/-a trd kovček, ki bo zaščitil prtljago pred neželenimi poškodbami. Z mehkejšimi torbami lažje napolniš prtljažnik avtomobila, saj so zaradi svoje oblike bolj prilagodljive in zavzamejo manj prostora. 

Kaj pa velikost kovčka? Če potuješ z letalom, morata biti teža in velikost kovčka prilagojeni navodilom letalske družbe. Lahko je v ceno letalske karte vključena le mala ročna prtljaga, kar pomeni, da je izziv pakiranja še toliko večji, saj moraš oblačila za nekajdnevni ali celo tedenski dopust spakirati v zelo majhen kovček. 

Ne pozabi! Vsako prtljago ustrezno označi s svojimi podatki, da se v primeru izgube čim prej vrne nazaj v tvoje roke.

→Poglej kovčke na Ceneje.si

 

Kako spraviti vse v en kovček?

Zate smo pripravili nekaj nasvetov, s katerimi si lahko precej olajšaš pakiranje.

  1. Ker velikokrat ne vemo, kakšna oblačila bi nosili na dopustu, ti svetujemo, da najprej preveriš vremensko napoved in razmisliš, kaj boš tam počel/-a.
  2. Izbrana oblačila, udobno obutev in modne dodatke najprej zloži na posteljo. Ker obstaja velika verjetnost, da si napakiral/-a preveč, še enkrat preglej vse in izloči tretjino.
  3. Če se ti zdi, da vseeno potrebuješ veliko oblačil, uporabi vakuumsko vrečo. Toda prej preveri, če ima tvoja nastanitev na voljo sesalnik, da boš lahko vse skupaj pospravil/-a nazaj.
  4. Na dno kovčka najprej položi čevlje. Da ne umažejo oblačil, jih lahko položiš v vrečko ali pa na podplate namestiš kape za tuširanje. V čevlje zloži nogavice in tako izkoristi vsak prostor. 
  5. Na čevlje razvrsti ostala težka oblačila, nato občutljive predmete, ki jih dodatno zakriješ še z lažjimi majicami ali občutljivimi oblačili, ki bodo na vrhu kovčka ostala manj zmečkana.
  6. Nekateri prakticirajo zvijanje oblačil v rolice, drugi v plasti. Testiraj, na kakšen način tebi uspe spraviti čim več v en kovček.
  7. Če nosiš pas, ga ne zvij, saj raztegnenjen zavzame manj prostora. Napelji ga ob rob kovčka.
  8. Ne pozabi na dokumente, telefon ali fotoaparat, vrečko z izdelki za nego (zobna ščetka, zobna pasta itd.) in zdravila (obliži, tablete proti bolečinam itd.). V primeru, da potuješ z letalom in ročno prtljago, tekoče losjone prelij v majhne stekleničke, ki so prilagojene merilom letalskega prevoznika.

Med pakiranjem skušaj izkoristiti vse “luknje”, ki jih najdeš v kovčku. Vzemi le tisto, kar boš zares potreboval/-a, sicer pa se raje posveti misli o dopustu in uživaj na zasluženih počitnicah. 

Ne pozabi prinesti s seboj kakšnega spominka. Saj se bo našlo zanj nekaj prostora med ostalo prtljago, kajne?

→Napolni svoj kovček na Ceneje.si

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe? Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.

® 2024 Ceneje d.o.o., del skupine Heureka