NASVET Hlajenje in gretje
31. 05. 2022 11:22:00

KAKO UŽIVATI POLETJE? OHLAAADI SE S KLIMO!

1/1

Letošnji mesec maj nas je presenetil z rekordnimi temperaturami. Čez noč smo skorajda skočili v poletje, v naslednjih tednih in mesecih pa lahko pričakujemo še precej vročih dni s temperaturami nad 30 stopinj Celzija. Kako se ohladiti v takšnih dneh? S kozarcem hladne pijače in “chilliranjem” v senci prav zagotovo. Toda, tudi brez klime ne bo šlo.

Kako pa ti poskrbiš za svoj “chill” v vročih in soparnih dneh?

  • Monika, Content in PR strokovnjakinja na Ceneje.si
  • Čas branja: 2 min

 

Kazalo

  1. Klima, potrebujem te!
  2. Kako se lahko ohladiš ceneje?
  3. 6 nasvetov, kako pravilno uporabljati klimo
  4. Nagradna igra OHLAAADI SE

 

Klima, potrebujem te!

Na Ceneje.si smo preverili, s čim se bodo letos hladili spletni kupci. Kakšno je povpraševanje po “must have” poletnih napravah, kot so klime in ventilatorji, ki ohlajajo ozračje in ustvarjajo ugodno bivalno klimo? 

Zanimanje potrošnikov za klime začne naglo naraščati že maja, vrh pa doseže junija. Upadanje običajno opažamo julija in avgusta, a je potrebno poudariti, da se nakupni interes spreminja (razlike v vremenskih razmerah in epidemija). 

In katere klimatske naprave so pri Slovencih TOP letos? Najraje povprašujejo po klimatskih napravah MITSUBISHI, saj so se kar 3 omenjene blagovne znamke uvrstile v najbolj priljubljenih 5.

Kako se lahko ohladiš ceneje?

Čeprav je klimatska naprava učinkovita pri ohlajanju prostora in ohranjanju ugodnega ozračja v notranji prostorih, pa za prijetno “chilliranje” lahko izbereš tudi ventilator. Ventilator je namreč nekoliko ugodnejša cenovna rešitev za hladnejšo bivalno klimo. 

Na Ceneje.si opažamo, da se maja in junija nahajamo v vrhu povpraševanja po ventilatorjih. Povečan interes potrošnikov pa lahko na podlagi podatkov preteklih let pričakujemo vse do konca meseca julija.

6 nasvetov kako pravilno uporabljati klimo

Mitsubishi klimatska naprava MSZ-HRK.

  1. Kljub uporabi klime redno zrači bivalne prostore. 
  2. Za zagotavljanje optimalnega hlajenja izberi klimo, ki ustreza velikosti prostora. Pomembno je tudi redno servisiranje in vzdrževanje.
  3. Temperatura mora biti taka, da ne čutiš ne vročine, in ne hladu.
  4. Temperatura v prostoru naj bo med 22 in 25 stopinj Celzija, relativna vlažnost med 40 in 60 odstotki, hitrost hlajenja zraka pa naj ne presega 0,15 m/s.
  5. Priporočljivo je, da razlike med temperaturo notranjih in zunanjih prostorov niso prevelike. V poletnem času naj bo notranja temperatura od 6 do 8 stopinj Celzija nižja od zunanje.
  6. Klima naj zmerno deluje preko celega dneva. Tako je prostor prijetno ohlajen, klima dela na minimalni moči, hkrati pa je tudi bolj ekonomična in porabi manj električne energije.

Nagradna igra OHLAAADI SE

Poskrbi, da si za nepozabno poletje zagotoviš pravi miks vsega, kar diši po poletju. Torej dovolj morja, sonca, osvežilne pijače in chilliranja pod palmo ali domačo klimo. 

Želiš sodelovati v žrebanju za vrhunsko klimatsko napravo Mitsubishi? Klikni na spodnjo povezavo in se ohlaaadi ceneje s pravaklima.si!

→Želim sodelovati v nagradni igri!

 

Mimogrede, si kaj radoveden/-a, kako izgleda nagrada? Preveri tukaj:

→Oglej si nagrado

 

Nagradna igra poteka od 1. 6. - 30. 6. 2022.

Držimo pesti za srečo pri žrebu! :)

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe? Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.

® 2024 Ceneje d.o.o., del skupine Heureka