NASVET Lepota in zdravje
28. 03. 2022 13:59:42

CENEJE.SI IN ADRA POMAGATA UKRAJINI - POMAGAJ ŠE TI!

1/1

V luči trenutne izredno težke situacije v Ukrajini smo se po zgledu naših čeških kolegov (klik na spletno stran Heureka.cz, kjer najdeš kar nekaj uporabnih nasvetov glede materialne pomoči) tudi na Ceneje.si odločili, da pomagamo, kakor bomo le lahko. Po pogovorih z različnimi organizacijami smo sklenili, da združimo moči s humanitarnim društvom Adra. Če te zanima, kako pomagati, potem beri naprej.

Še ne poznaš humanitarnega društva Adra? Gre za mednarodno humanitarno organizacijo, ki deluje v 134 državah po svetu in nudi takojšnjo pomoč v času krize ter izboljšuje življenja milijonom ljudi. Poleg pomoči v velikih krizah, kot je trenutni konflikt v Ukrajini, pomagajo tudi s solidarnostnimi paketi zdravja za socialno ogrožene, nudijo zdravo prehrano socialno ogroženim družinam, pomagajo beguncem, da lahko začnejo novo življenje in nudijo še mnoge druge oblike pomoči tistim, ki so tega potrebni. Več o Adri si lahko prebereš na njihovi spletni strani.

Če želiš pomagati tudi ti, imamo zate nekaj predlogov.

Prostovoljna pomoč: aktivno lahko pomagaš na različnih področjih in v različnih fazah prostovoljstva, kot so pomoč na terenu, nudenje namestitve, prevoza znotraj ali zunaj Slovenije, finančna pomoč ali kritje konkretnih stroškov, pomoč pri zbiranju sredstev ali pomoč pri koordinaciji oddelka. Prijaviš se lahko prek Adrine ankete.

→Želim postati prostovoljec

 

Sanitetni material: druga opcija je zbiranje medicinskega sanitetnega materiala – povoji, metalizirana folija, škarje z zaobljeno konico, trikotne rute, 3M Micropore obliži, kirurške zaščitne maske, varnostne sponke in še druge vrste materiala. Podrobne informacije o stanju, v katerem mora biti material, najdeš na Adrinem seznamu. Tam te čaka tudi informacija, kje material lahko oddaš. Škatle s sanitetnim materialom se na Ceneje.si/Jeftinije.hr že polnijo! Pomagaj še ti. :)

→Imam odvečen sanitetni material

 

Deljenje informacij: brez deljenja pravih informacij pač ne gre. Samo s pravimi informacijami lahko dosežemo, da naša pomoč ni odvečna in ne povzroča še večjih težav prostovoljcem na terenu. Uporabi svoje profile na socialnih omrežjih in deli pravilne informacije, ki jih najdeš na preverjenih kanalih

→Tukaj najdeš pravilne informacije

 

Denarna pomoč: ker gre za dolgotrajno krizo, denar ni potreben samo v prvih nekaj tednih, ampak bo nujen tudi čez nekaj mesecev. Že danes lahko pomagaš tako, da pošlješ SMS s ključno besedo LJUDJE5 na 1919 in prispevaš 5 €. Če želiš in imaš možnost donirati več, pa to lahko storiš prek Adrinega Paypal računa ali nakazila direktno na Adrin TRR. Vse podatke najdeš v članku na spletni strani Adra.si ali pa poskeniraj spodnjo QR kodo.

Pomagajmo skupaj - pošlji SMS LJUDJE5 na 1919 za pomoč Ukrajini.

→Želim donirati več

 

Na Ceneje.si in Jeftinije.hr smo v znak podpore Ukrajini spremenili še eno stvar: v barve ukrajinske zastave smo obarvali tudi naš favicon – saj veš, to je tista mala ikona na levi strani Ceneje.si/Jeftinije.hr zavihka v brskalniku. Malenkost, ki te v vsakem trenutku spomni, da je pravi čas za pomoč prav zdaj. Izberi svoj način in pomagaj Ukrajincem v stiski!

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe? Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.

® 2024 Ceneje d.o.o., del skupine Heureka