NASVET Bela tehnika
13. 12. 2021 15:06:53

PRIPRAVLJAMO SLASTNE PRAZNIČNE LINŠKE OČI

1/1

V decembrskem prazničnem času na mizi ne manjka dobrot. Predvsem se kopičijo tiste sladke. Take, ki ne smejo manjkati, so vsekakor linške oči. Kaj potrebujemo za njihovo pripravo, kako jih naredimo in koliko časa porabimo pa preberite spodaj.

 

Recept

Pripravljene v pečici Miele

Sestavine

- 300 g pšenične moke

- 200 g masla

- 200 g ribezovega želeja

- 100 g sladkorja v prahu

- 100 g mletih mandljev - olupljenih

- 8 g vanilijevega sladkorja

- 2 jajci, velikost M - samo rumenjak

- 1/2 limone, neškropljene - samo naribana lupinica

 

Maslo narežemo na koščke in ga skupaj z moko, sladkorjem v prahu, vanilijevim sladkorjem, rumenjakoma, mandlji in limonino lupinico zgnetemo v gladko testo, ki ga zavijemo v folijo in pustimo na hladnem 30 minut.

 

Korak 1

Testo razvaljamo na debelino približno 2 mm in izrežemo kroge. V sredini polovice krogov naredimo majhno luknjo.

 

Korak 2

Piškote položimo na pekač PerfectClean, na površino katerega se ne prime nobena jed, zato je tudi čiščenje enostavno. Pekač damo na ergonomično in udobno izvlečno vodilo FlexiClip in potisnemo v pečico. Pečemo do svetlo rumene barve.

 

Korak 3

Izberemo avtomatski program Linške oči in pečemo 12 minut.

 

Ročna nastavitev:

- 1. korak priprave,

- vroč zrak, 160 °C, 

- funkcija Booster (hitro segrevanje pečice): vklopljena, predgretje: vklopljeno, funkcija Crisp: izklopljena (za posebej hrustljave jedi),

- čas peke: 10–15 minut,

- nivo vstavljanja: 2.

 

Korak 4

Ko so pečeni, jih pustimo, da se nekoliko ohladijo. Mlačne piškote brez luknjic premažemo z rahlo segretim ribezovim želejem in jih prekrijemo s piškoti z luknjicami.

 

Korak 5

Potresemo jih še z malo sladkorja v prahu in uživamo! 

 

Pri pripravi pekovskih in drugih dobrot se nam lahko zgodi, da se nehote popackamo. Če se na naših oblačilih pojavi madež od masla, za njegovo odstranitev postopamo tako:

MASLO

Maslo je priročen odstranjevalec madežev prav po vašem okusu: lahko ga je odstraniti in celo pomaga, da lažje odstranite trdovratne mastne madeže, katran in smolo. Madeže namažite s kančkom masla. Pustite nekaj časa, da učinkuje, nato madež postrgajte z oblačila in ga preprosto odstranite kot običajen mastni madež – z gospodinjskim bencinom ali s sprejem za odstranjevanje madežev s pralnim bencinom.

 

Več informacij o odstranjevanju madežev (šminka, belo vino, med, majoneza …) najdete TUKAJ.

Pralni stroji Miele s funkcijo »Madeži« prepoznajo več vrst madežev (čokolada, jagode, kakav …) in jih ciljno odstranijo.

 

Več informacij  »

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe? Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Tvoja prijava morda še ni dokončana. Če se prijavljaš prvič, odpri svoj e-poštni nabiralnik in klikni na povezavo v sporočilu. Preveri tudi neželeno pošto.

® 2024 Ceneje d.o.o., del skupine Heureka