NASVET Hlajenje in gretje
1. 12. 2021 09:27:48

IZBIRA POPOLNEGA DARILA - MISIJA NEMOGOČE - NIČ VEČ!

1/1

Praznično obložena miza, decembrske zabave, druženja s prijatelji in sorodniki … Vse to je nepogrešljiv del prihajajočih mesecev. A kaj vedno predstavlja češnjico na praznični torti povezanosti in naklonjenosti? To je širok nasmeh na obrazu ob prejemu tistega popolnega, čisto pravega, skrbno izbranega darila, s katerim si nekomu povedal, da ti zanj ni vseeno, da ga ceniš ter ga želiš iskreno razveseliti.

Vsi poznamo tudi zadrego, ki jo občutimo, ko prejmemo nekaj, česar si nismo želeli. Taka darila se seveda lahko podarijo naprej ali pa zamenjajo za kaj uporabnejšega - a vse to zahteva dodaten trud. 

Letos teh težav ne bo, saj smo zate pripravili nekaj mitov in nasvetov o izbiri najboljšega darila za tvoje najdražje, ki jih bomo ovrgli ali potrdili, tudi s pomočjo znanosti. Ponudili pa ti bomo tudi rešitev, h kateri se lahko brez skrbi zatečeš že sedaj, v predprazničnem času. Ne bodi, no, nepotrpežljiv, vse o popolnem svetovalcu za darila izveš malce kasneje … :)

Za nakup pravega darila moraš biti pozoren in znati brati med vrsticami

Res je. Za izbiro pravega darila potrebuješ veliko informacij. Proces izbiranja se tako začne že tedne, morda celo mesece pred obdarovanjem. Vsak pogovor ob kavi s prijateljem ali sorodnikom, vzdih ob pogledu na določeno stvar, naključna omemba nečesa, kar mu je všeč, morebiten namig, pogovor o konjičkih … vse to so drobci mozaika, ki ga boš - ko napoči trenutek resnice - mojstrsko sestavil v celoto - popolno darilo. Vse potrebne informacije torej lahko zbereš z malo truda pri ljudeh, s katerimi se srečuješ pogosto ter tako z lahkoto spremljaš njihove življenjske navade in želje.

Kaj pa lahko storiš, ko želiš recimo oddarovati sorodnico, ki ne živi v tvoji bližini? Ali prijatelja, ki je v preteklem letu postal očka dvojčkoma in sta se zato le redko srečala ob pivu?

Zanimiva študija je pokazala, da se ljudje pogosto preveč osredotočamo na ozko usmerjene interese obdarovane osebe in s tem pozabljamo na raznolikost ter širši obseg želja prejemnika darila. Konec koncev je vaša obdarovanka le ženska in ne samo navdušena hribolazka, zato se zagotovo ne bo čisto vsako leto razveselila novih pohodnih čevljev. Raziščite možnosti in svoje obzorje izbire znotraj nabora najboljših idej za ženska darila, tudi s pomočjo nasvetov, zbranih tule.

Dražje darilo ni nujno boljše darilo

Res je. Raziskava v Journal of Experimental Social Psychology je pokazala, da dražja darila niso nujno tudi najbolje sprejeta in zaželena darila. Več denarja boš zapravil za darilo, veliko večja bodo tvoja pričakovanja glede veselja in hvaležnosti, ki naj bi ju občutil tvoj obdarovanec. A temu pogosto ni tako in še tako drago darilo lahko prejemnika razočara. Konec koncev, v tem prazničnem času ne gre le zate, zato poskrbi, da osrečiš tiste, ki si se jih odločil obdarovati.:) Poišči pravo darilo, po ugodni ceni - in se osredotoči na osebo, ki jo obdaruješ. Veselje, ki ga boš sam občutil ob iskrenem nasmehu hvaležnosti - pa naj bo le vrhunec prazničnega vzdušja, denar, ki ga boš prihranil ob tem pa že vabi na naslednjo kavo ali celo večerjo.

Nakupovanje na spletu ti omogoča boljšo izbiro darila

Res je. Vsako iskanje daril je naporno, zahteva tvoj čas in energijo. Prevoz do trgovskih središč, obisk prepolnih trgovin in zamudno pregledovanje različnih izdelkov v množici trgovin predstavlja marsikomu stresen opravek.

Zato izberi edino smiselno opcijo, nakupuj na spletu. Še več, odpravi se v največji spletni nakupovalni center ter s pomočjo najboljšega svetovalca za darila  ter v najkrajšem možnem času izberi najprimernejše darilo. Kako boš lahko na enem mestu uporabil vse nasvete glede izbire popolnega darila? Enostavno, verjemi.

Na strani https://darila.ceneje.si/ nate čaka zanesljiv svetovalec, kjer z enim samim klikom najprej preprosto izbereš:

  • za koga iščeš darilo (zanjo, zanj, otroka, svojega partnerja ali svojega prikupnega hišnega ljubljenčka),
  • nato pa pregledaš ideje za posamezne priložnosti (božič, valentinovo, rojstni dan, upokojitev, poslovna darila, obletnice, diploma, konec šolskega leta, poroko …),

 

  • lahko pa med tokratnimi prazniki svoje sorodnike, prijatelje in hišne ljubljenčke pocrkljate s izbiro kakšnega izmed TREND 2021 daril.

Ko najdeš pravo darilo, preveriš še ceno v različnih spletnih trgovinah, saj ni prav nobene potrebe za to, da bi za darilo zapravil več, kot je treba. Izberi še sebi nekaj, o čemer že dolgo razmišljaš! Nato pa le še opraviš nakup. Hitro, pametno in enostavno.

Kogar koli že boš letos obdaroval, pa če zaupaš raziskavam, nasvetom ali našemu svetovalcu za darila - pravo darilo naj vedno osreči oba, obdarovalca in obdarovanca!

Pa veselo praznično nakupovanje! :)

 

Poišči darilo na Ceneje.si »

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe? Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.

® 2024 Ceneje d.o.o., del skupine Heureka