NASVET Pohištvo
12. 10. 2021 10:21:12

DOMAČE PISARNE - KAKO OPREMITI PISARNO DOMA ZA PRODUKTIVNO DELO

1/1

Kakovostna oprema za pisarne doma. Uredite si praktičen in simpatičen delovni kotiček oziroma domačo pisarno s pohištvom Alples. Bogata izbira pohištva.

Domače pisarne so v trenutnih razmerah zelo aktualna tema, s katero so se v preteklem letu soočili mnogi Slovenci. Ogromno delovnih nalog je možno opraviti od doma, česar se čedalje bolj zavedajo tudi delodajalci. Ureditev ustreznega prostora za domačo pisarno je naloga vsakega posameznika, so pa načini, kako opremiti pisarno, zelo raznoliki. Vsakdo ima doma namreč specifične prostorske pogoje, pa tudi opravlja določen poklic oziroma delovne naloge, ki od njega zahtevajo specifično opremo. Prilagamo nekaj nasvetov, kako si z Alplesovo opremo za pisarne uredite zares lep in praktičen prostor za delo.

Delovni kotiček ali samostojna soba za pisarno doma?

V osnovi obstajata dve možnosti za domačo pisarno. Lahko gre za delovni kotiček znotraj drugega prostora: dnevna soba, spalnica, hodnik, kuhinja, kabinet … Bolj pa boste verjetno produktivni v lastni sobi, kjer imate mir. To je lahko preurejena soba za goste, shramba ali kakšna druga soba, ki jo še imate na voljo. Seveda je na koncu vse odvisno od tega, koliko prostora imate. Če imate prosto sobo, vsekakor priporočamo, da jo izkoristite, sploh če je delo od doma vaša nova (lahko tudi začasna) realnost. Vedno je dobro, da se delo loči od drugih aktivnosti, sicer se vam bo zdelo, da delate cel dan. Naj domača pisarna torej ne bo jedilna miza, kavč ali kaj podobnega. Tudi če nimate ločenega prostora, si z izbrano opremo za pisarne lahko uredite majhen, a prav tako simpatični delovni kotiček.

Kako opremiti pisarno doma?

Glavni kos pohištva za domačo pisarno je pisalna ali računalniška miza. Dopolnite jo še s predalniki, policami in različno visokimi regali, lahko tudi omarami. Dovolj pozornosti je treba nameniti tudi izbiri udobnega, ergonomsko oblikovanega stola. Bolečina v križu in produktivnost ne gresta z roko v roki.

V naši ponudbi je velika izbira kakovostnih pisalnih miz. Poiščite takšno, ki vam ustreza po obliki in velikosti. Naj bo delovna površina dovolj velika, da imate vse na dosegu roke. Če delate z računalnikom, se je treba zavedati, da bo še ta kos zasedel kar lep del mize, potrebovali pa boste še vsaj malo dodatnega prostora za shranjevanje. Odlična rešitev so predalniki (lahko tudi na koleščkih) ali pa polica ali dve nad mizo. Če pri delu potrebujete še tiskalnik, vštejte še to. Običajno je pod mizo ali pa na posebni polici, mora pa biti tudi nekaj prostora za odlaganje papirja, da boste lahko dobro organizirani. Pri razporeditvi pohištva se oprite na vire svetlobe. Dobro je, da si zagotovite tako dnevno kot nočno svetlobo. Pisalno mizo postavite blizu okna in ne pozabite na namizno svetilko. Za pisarno doma se da lepo izkoristiti kakšen kot v dnevni sobi, kjer se namesti kotna pisalna miza. Če boste pisarno uredili v spalnici, naj bo miza postavljena na nasprotno steno od postelje.

Investicija v dobro opremo za pisarno (tudi doma) se zelo obrestuje. Ne samo, da je kakovostna oprema bolj dolgoročna, pomisliti je treba tudi na dobro počutje in zdravje. Na stolu je treba sedeti vzravnano, višina mize naj bo takšna, da so med tipkanjem komolci v višini mize. Višino stola nastavite tako, da so kolena v višini bokov ali pa malo nižje. Pod stopali je dobro imeti kakšno talno podlogo – da vam bo bolj udobno in da vas pri dolgem sedenju ne bo zeblo v noge.

Še nekaj praktičnih nasvetov za domačo pisarno

Pri opremi za pisarne, predvsem pa pri dodatkih, se velja držati minimalizma. Na mizi naj bo samo toliko stvari, kot jih res potrebujemo. Lahko dodate kakšen osebno iskrico, na primer rože ali fotografijo, sicer pa naj se na površini, ki je namenjen za delo ne nabira nesnaga. Miza naj bo urejena in redno pospravljena, prav tako uredite kable, ki se jih hitro veliko nabere. Da se boste dobro počutili, pomislite tudi na vonj – ta je za atmosfero in fokus bolj pomemben kot bi si mislili. Če morate biti na delovnem mestu kreativni, si je treba opremiti pisarno tako, da odraža kreativnost. Naj bo atmosfera dinamična, a estetsko usklajena, nad mizo ali poleg nje si lahko obesite svoj “moodboard” – fotografije, ki vas navdihujejo.

Zakaj izbrati Alplesovo pohištvo?

Ko si sestavite domačo pisarno iz našega pohištva, ste zaupali vodilnemu proizvajalcu na slovenskem trgu, ki dela po najvišjih standardih kakovosti. Naše pohištvo je sestavljivo, zato si boste z nekaj iznajdljivosti opremo za pisarne optimalno uredili ter res izkoristili prostor, ki ga imate na voljo. Pestra izbira materialov, barv in elementov omogoča, da se najde nekaj za vsak okus. En prostor lahko opremite tudi z več programi, različne kombinacije še vedno poskrbijo za lepo domačo pisarno, ki se bo ujemala z drugimi elementi v prostoru, če ne gre za samostojno sobo. Pri Alplesu od začetka stavimo na les. Les, ki je ekološki, obnovljiv material. Z njim se ne more primerjati noben drugi material. Če se sprašujete, kako opremiti pisarno, torej ne pozabite, da je leseno pohištvo najbolj človeku prijazno, smo pa tudi zelo ekološko usmerjeni in pri proizvodnji skrbimo za relativno nizek ogljični odtis, kar ozaveščene stranke gotovo prepriča.


Povezava na katalog otroških sob Magnet!

Dogovorite se za brezplačni 3D izris otroške sobe.

Tiskano izdajo kataloga si lahko naročite tukaj.

Povpraševanje lahko pošljete na [email protected] ali nas obiščete v najbližjem salonu pohištva Alples.

Za začetek pa prebrskajte spletno stran tukaj.

 

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe? Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.

® 2024 Ceneje d.o.o., del skupine Heureka