NASVET Avdio & Video
14. 12. 2020 10:50:24

PHILIPSOV SLIKOVNI PROCESOR P5

1/1

Dovolite, da vas navduši

Preden vsebina, ki je na voljo prek interneta, pripotuje do naših televizorjev, jo čakajo postopki prenašanja, obdelave, kodiranja in stiskanja. Podatki se lahko deloma izgubijo, kakovost signalov se lahko zmanjša in pojavijo se artefakti. Te pomanjkljivosti se, če niso odpravljene, odražajo neposredno na zaslonu, ki jih televizor v izjemno visoki ločljivosti vidno reproducira.

Tu s svojo vlogo nastopi najnovejši Philipsov slikovni procesor P5.

S petimi procesorji v enem ima P5 procesno moč, primerno za obdelavo ogromne količine grafičnih podatkov. P5 analizira, razstavi in posamično obravnava vsako od petih  ključnih spremenljivk, ki opredeljujejo kakovost slike: vir slike, ostrino, barve, kontrast in gibanje.

In rezultat? Izjemna kakovost prikazane slike na vrhunskem TV zaslonu.

 

Popolnost iz vsakega vira

Večina TV-posnetkov vsebuje vizualne nepravilnosti, kot so šumi in artefakti. Procesor P5 lahko te nepravilnosti odpravi brez zamegljenosti slike le z natančnejšo obdelavo slike. Namesto 8-bitnega procesiranja zato uporabi bistveno natančnejše 14-bitno procesiranje.

 

Popolna ostrina

Večina današnjih video vsebin je v originalu posnetih z nižjo ločljivostjo od 4K UHD, s katero se ponašajo sodobni zmogljivi zasloni. Algoritem obdelave podrobnosti pri P5 to težavo odpravi z izredno natančno pretvorbo slike običajne ločljivosti v ostrejšo sliko z ločljivostjo Ultra HD. Rezultat je prikaz natančnejše in bolj kakovostne slike z občutno večjo globino.

 

 

Popolne barve

10-bitna barvna obdelava, ki jo uporablja večina televizorjev, omejuje razpon prikazanih barv, ne glede na kakovost prikaza na zaslonu. Procesor P5 z uporabo napredne, natančnejše 17-bitne obdelave prikaže milijone dodatnih barvnih odtenkov. Barvni razpon se poveča, barve postanejo živahnejše in intenzivnejše, kožni odtenki pa naravnejši.

Popoln kontrast

Procesor P5 originalno kontrastno razmerje izboljšuje z napredno posvetlitvijo svetlih delov slike, temnejše dele pa še dodatno potemni. Prikazana slika se ponaša z večjo globino in več podrobnostmi, zato imate med gledanjem občutek, kot da ste del dogajanja na zaslonu.

 

Popolno gibanje

Filmske kamere zajamejo filmsko gibanje tako, da vsako sekundo posnamejo 24 originalnih sličic. Zaradi te omejitve lahko hitre premike gibanja v filmu vidimo kot neenakomerno koračno gibanje. Procesor P5 analizira vse originalne sličice in vsako sekundo doda večje število preračunanih dodatnih slikovnih okvirjev. Tako zagotavlja gladek, tekoč in naraven prikaz gibanja.

Več informacij najdete na www.philips.si/tv

 

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe? Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Tvoja prijava morda še ni dokončana. Če se prijavljaš prvič, odpri svoj e-poštni nabiralnik in klikni na povezavo v sporočilu. Preveri tudi neželeno pošto.

® 2024 Ceneje d.o.o., del skupine Heureka