NASVET Nerazvrščeno
18. 03. 2020 15:12:26

KAKO NAKUPOVATI V ČASU IZREDNIH RAZMER ZARADI KORONAVIRUSA?

1/1

Te dni se vsi soočamo z izzivi, ki nam jih povzroča širjenje okužbe s Covid -19. Edini način, da preprečimo širjenje okužbe je, da ostanemo doma.

Zagotovo se v zadnjih dneh sprašuješ naslednje:

 

Ali spletne trgovine delujejo normalno?

Seveda. V kriznih časih bodo ravno spletne trgovine tiste, ki nam bodo olajšale življenje in omogočile kolikor toliko normalno delovanje. #ostanidoma in izkoristi možnost nakupa preko spleta!

Da bo tvoj nakup preko spleta varen, je izrednega pomena, da upoštevaš spodnja priporočila spletnih trgovin in dostavnih služb:

 

1. Ob nakupu ne izberi plačila po povzetju.

Namesto tega lahko izbereš plačilo po predračunu, preko paypala ali s kreditno kartico. Izbiraj predvsem trgovce, ki so dokazano zaupanja vredni in nosijo oznako Certified Shop.

Zakaj ne plačilo po povzetju?
Ker je pri tem stik z dostavljalcem neizogiben in je tako povečana možnost prenosa in širjenja okužbe. Nekatere spletne trgovine so možnost plačila po povzetju že ukinile, temu sledijo tudi dostavne službe, ki morajo zaščititi svoje zaposlene. Misli nase in na druge in se ob nakupu odloči za druge načine plačila, četudi spletne trgovine morda to možnost še dopuščajo.

 

2. Paket prevzemi pred vrati, v paketomatu ali na kateremkoli prej dogovorjenem mestu.

Z dostavljalcem se lahko po telefonu dogovoriš, da ti paket pusti pred vrati, ali pa se določiš za prevzem v paketomatu. Trenutno lahko paket prevzameš na kar 70 prevzemnih mestih po Sloveniji. Zaščiti sebe in druge tako, da prevzameš paket brez osebnega stika z dostavljalcem.

 

Pomembno je, da veš, da spletne trgovine in dostavne službe v teh časih delajo vse za to, da bodo naročila kar najhitreje dostavljena. Velika hvala vsem, ki bodo poskrbeli, da nam v kriznih časih ne bo ničesar primanjkovalo!

Več o trendih nakupov preko spleta in dostavi v času epidemije zaradi Covid-19 najdeš TUKAJ »

Te zanima katere kategorije so v času epidemije na spletu najbolj obiskane? Na Ceneje.si smo zaznali izredno veliko povečanje zanimanja za fitnes pripomočke, igralne konzole in družabne igre. Preberi več o tem TUKAJ »

Skupaj bomo zmogli!

#ostanidoma

Ekipa Ceneje.si

 


 

Ne spreglej

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe? Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.

® 2024 Ceneje d.o.o., del skupine Heureka