NASVET Avdio & Video
13. 12. 2019 11:20:11

OB NAKUPU TELEVIZORJA NE SPREJEMAJTE KOMPROMISOV

1/1

Med ustvarjanjem televizorja proizvajalci malokrat zadovoljijo vse naše želje. Včasih za odlično kakovost slike sprejmemo kompromis z malenkost slabšim zvokom ali pa sprejmemo manj kakovostno izdelavo za veliko diagonalo, ki nas na koncu še pošteno udari po žepu. Če ste ob tem uvodu pogledali svoj televizor in že naštevate, kaj vse mu manjka, vas lahko razveselimo – na trg je vstopil televizor, ki ima vse.

Kakovostna slika in zvok, ki za njo ne zaostaja, različne diagonale zaslona, celo do 178 cm, uporabniku prijazen operacijski sistem Android, privlačna cena in za piko na i še tehnologijo Ambilight, brez katere si ne boste več znali predstavljati gledanja napete športne tekme ali dramatičnega filma. Philipsovi televizorji iz serije Performance so preprosto The One to watch.*

 

Televizor, ki ima vse, tudi naziv Zlati Monitor

Na največjem neodvisnem testu televizorjev si je serija 73x4 prislužila nagrado Zlati Monitor saj gre, po besedah komisije, za model, ki je v svojem razredu logična, če ne celo kar najboljša izbira, pri čemer je bil edini TV, pri katerem niso izpostavili niti ene pomanjkljivosti. In kaj jih je pri seriji Performance prepričalo?

 

Vodilni na svetu po kakovosti slike

Philips je po kakovosti slike trenutno neulovljiv, zahvaljujoč lastnim tehnologijam za obdelavo slike, pri čemer najbolj izstopa tehnologija P5 Perfect Picture, ki sliko ne glede na vir pretvori v brezhibnost. Procesor slike P5 v praksi pomeni, da gledalec na zaslonu gleda opazno poglobljene podrobnosti, živahne barve in naravnejše kožne odtenke. P5 izboljša tudi kontrast, ki je občutneje ostrejši, in gibanje slike, ki je tako tekoče, da ga ne more presenetiti tudi najhitrejša žoga na igrišču.

Ljubezen na prvi pogled

Svet se deli na dva pola ljudi, na tiste, ki so že zaljubljeni v tehnologijo Ambilight in tiste, ki je še ne poznajo. Če sodite med slednje, naj vam jo predstavimo. Philips z njo dogajanje na zaslonu ponese v celotni prostor, navidezno razširi zaslon in hkrati ščiti že tako preobremenjen vid človeka. Gre za osvetlitev okrog robov televizorja, ki projicira barve z zaslona na stene in v prostor v realnem času. Napeti filmi in igre postanejo pristnejši, glasba dobi svetlobno predstavo, vaš televizor pa je lahko, tudi ko je izklopljen, umetnina z ambientalno spremljavo.

Podpora za vrhunski video in zvok

Philipsova serija Performance podpira vrhunski zvok in video format Dolby, kar pomeni, da je vsebina HDR na vašem zaslonu videti in slišati veličastno. Zvok Dolby Atmos je prostoren, jasen, natančen in globok, Dolby Vision pa pomeni, da boste deležni kontrasta, svetlobe in barve, ki odražajo režiserjeve originalne namene. Če temu dodamo še podprtost formata HDR10+ enostavno pomeni, da je vsaka vsebina na vašem zaslonu prikazana najbolje, kar je mogoče.

Pametni televizorji niso več novost

Dejstvo, da si lastiš pametni televizor ni več presenetljivo, zato je uporabnikom bolj pomembno, kakšen vmesnik ima izbran televizor, kakšne vsebine ponuja … Jasen, intuitiven vmesnik na Philipsovem televizorju omogoča, da preprosto brskamo med novimi filmskimi izdajami in nadaljujemo s predvajanjem serije, kjer smo ostali. Poleg priljubljenih svetovnih aplikacij pa lahko na Philipsovih Androidnih televizorjih najdete tudi kar nekaj slovenskih vsebin. Poiščete jih lahko kar glasovno, s pomočjo Pomočnika Google ali Amazonove Alexe.

 

Več informacij najdete na philips.si/tv in Facebook strani PhilipsTVSlovenija.

* Izbran za gledanje TV

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe? Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Tvoja prijava morda še ni dokončana. Če se prijavljaš prvič, odpri svoj e-poštni nabiralnik in klikni na povezavo v sporočilu. Preveri tudi neželeno pošto.

® 2024 Ceneje d.o.o., del skupine Heureka