NASVET Bela tehnika
7. 11. 2019 11:52:05

NOVI POMIVALNI STROJI MIELE G 7000

1/1

Se tudi vam dogaja, da pomivalni stroj napolnite, vsujete vanj pomivalni prašek, ki se vam razsuje čez in čez predalček in ga potem ne morete dobro zapreti. Ko vam končno uspe, zaprete še vrata pomivalnega stroja in zaženete pomivanje. Po zaključenem pomivanju odprete vrata stroja in kaj vas pričaka … pomivalni prašek razpotegnjen od predala pa vse do dna stroja.

(Foto: Miele)

Prva uvedba upravljanja M Touch pri skrito vgrajenih pomivalnih strojih. Programe lahko nastavljamo z dotiki, vlečenjem in potegi – preprosto in intuitivno.

Da se vam to ne bo več dogajalo, je podjetje Miele v letošnjem letu javnosti predstavilo svetovno novost - prvo avtomatsko doziranje pomivalnega sredstva na svetu, imenovano AutoDos. Ta sistem je zelo natančno usklajen in zasnovan ter skupaj z vgrajeno kartušo PowerDisk® predstavlja celovitost pomivalnega stroja Miele.

Znotraj kartuše se nahaja praškasto pomivalno sredstvo v granulatu, obdelanem s posebno metodo proti sprijemanju. Granulat se samodejno dozira glede na izbrani program – v točno določeni količini, ki je potrebna, in v optimalnem trenutku. S tem je mogoče tudi večkratno odmerjanje v okviru enega programa pomivanja. V poteku programa pomivanja Avtomatski senzor izmeri stopnjo umazanosti posode in ustrezno prilagodi količino pomivalnega sredstva.

Na pomivalno sredstvo vam ni treba pomisliti ob vsakem pomivanju, zadostuje že približno enkrat na mesec – inovativni sistem doziranja s kartušo PowerDisk® namreč vsebuje dovolj granulata za povprečno 20 pomivanj. Tako lahko uživate v novi svobodi.

Seveda pa je klasično vstavljanje tablete ali praškastega sredstva v dozirni prekat še zmeraj mogoče. Vsekakor je povsem vaša odločitev, katero pomivalno sredstvo boste uporabili.

Katera vprašanja se zastavljajo uporabnikom pomivalnih strojev, in s katerimi uporabnimi lastnostmi jih Miele pomivalni stroji rešujejo izveste v nadaljevanju.

Naj bodo prostostoječi ali vgradni, so testirani na 20 let brezhibnega delovanja in ponujajo naslednje koristne karakteristike:

»Plastična posoda je po pomivanju še zmeraj polna kapljic?« Da se tudi plastični kosi posode popolno posušijo skrbi funkcija AutoOpen tako, da se po končanem programu pomivanja vrata odprejo za ped in dovolijo svežemu zraku pritok v stroj. Tako se postopek sušenja tudi pohitri.

»Na jedilnem priboru so vidni ostanki hrane.« Običajno se to dogaja, če je pribor stlačen v košaro za jedilni pribor, kjer se pribor med sabo tišči in dotika. Zahvaljujoč patentiranemu 3D MultiFlex predalu se to ne dogaja več. Ta zgornji ali t.i. tretji predal ima širino, višino in globino spremenljivo in prilagodljivo vsaki situaciji vlaganja. Ko pa zložite sredinske zatiče, pa pridobite prostor za velike kose pribora, kot so zajemalke ipd. Stranska dela predala pa lahko prestavite in v zgornjo košaro namestite tudi dolgopecljate kozarce.

(Foto: Miele)

Patentirani 3D MultiFlex predal za jedilni pribor se razširja v višino, globino in širino in je tako vsedimenzijsko uporaben.

»Ko stranka želi pomivati večje količine posode ji zmanjka prostora za kozarce.« Zasnova košar FlexLine Miele pomivalnih strojev je popolno premišljena do najmanjše podrobnosti in nudi edinstvene rešitve. Oranžne oznake označujejo gibljive elemente. Z njimi lahko udobno izkoristite fleksibilnost košar z eno potezo. Integrirane silikonske blazinice v držalih za kozarce FlexCare skrbijo za nežno namestitev občutljivih kozarcev. V spodnjo košaro pa lahko pospravite večje kose posode, kot so deske za rezanje, servirne pladnje, … ali pa jo preuredite v veliko ravno površino, na katero namestite velike lonce in nerodne kose posode.

(Foto: Miele)

Zasnova košar FlexLine za najboljše rezultate pomivanja košare poljubno prilagodite glede na uporabljeno posodo.

»Po mnogokratnem pomivanju so kozarci postali motni.« Kot vemo, so kozarci pri pomivanju kar občutljivi. To se zgodi zaradi mehke vode, ki je agresivna do stekla. Zato so pomivalni stroji Miele opremljeni s tehnologijo Perfect GlassCare, ki natančno prilagodi trdoto vode tako, da so vsi kozarci temeljito, a hkrati nežno pomiti. Še dodatno pa jih lahko pomivate v zato posebej izbranem programu – Nežni.

»Ali mora stranka zbirati posodo in popolnoma napolniti pomivalni stroj, ali lahko pomiva tudi polovično naloženega?« Seveda lahko pomivate tudi polovično naloženega. Z avtomatskim prepoznavanjem napolnjenosti pomivalni stroj Miele samodejno določi količino posode v pomivalni komori in ustrezno prilagodi porabo vode in električne energije.

»Se vam kdaj zgodi, da pomivalni stroj praznite tudi v temi?« V temi je težko delati, sploh, kadar imate opravka s krhkimi kozarci in posodo. Prav zato so nekateri modeli pomivalnih strojev osvetljeni od znotraj z osvetlitvijo BrilliantLight. Štiri močne svetleče diode se med odpiranjem pomivalnega stroja avtomatsko postopoma prižgejo do polne svetlosti in tako preplavijo notranjost stroja s sijočo svetlobo. Ker je delovno območje pomivalnega stroja popolno osvetljeno, je polnjenje in praznjenje košar občutno lažje.

»Strankina hiša stoji na zelo lepi sončni legi. Ali lahko to toploto izkoristi za delovanje pomivalnega stroja?« Res je, vsak pomivalni stroj Miele lahko priključite na toplo vodo do 65 °C in tako prihranite tudi do 50 % električne energije. Če pa vaše gospodinjstvo razpolaga s solarnim termalnim sistemom, toplotno črpalko ali gretjem na plin/olje, lahko to izkoristite tudi za pomivanje posode. Mielejev stroj s funkcijo SolarSpar uporablja izključno temperaturo že ogrete vode, ki priteka v stroj. Tako dosežemo zelo nizko porabo električne energije, ki znaša le 0,05 kWh na pomivanje.

»Kako pa je stroj zaščiten pred izlivom vode?« Za zaščito pred škodo zaradi izliva vode so pomivalni stroji Miele opremljeni s sistemom Waterproof. Če se zgodi, da zaradi okvare sistema za zaščito pred izlivom vode pride do materialne škode, ste zajamčeno zaščiteni – in to 20 let.

»Stranka uporablja dvotarifno električno energijo. Ali jo lahko koristi tudi za nočno pomivanje?« Res je, to omogoča funkcija AutoStart. Zadostuje enkratna nastavitev pomivanja ob želeni uri želenega dne, nato prvi avtonomni pomivalni stroj na svetu izvaja to avtomatsko. 

(Foto: Miele)

Pomivalni stroji G 7000 nudijo izjemno zmogljivost in udobje z avtomatskim sistemom doziranja AutoDos z integrirano kartušo PowerDisk®. Brezžično povezani v omrežje omogočajo mobilno upravljanje, nova funkcija aplikacije AutoStart (na voljo od 2. četrtletja 2019) pa ponuja popolno svobodo, saj lahko stroje programiramo za redni zagon ob prednastavljenih časih.

(Foto: Miele)

Kartuša PowerDisk® je v posebej za to predvidenem ležišču v notranji strani vrat, v katerega jo vstavimo preprosto in hitro. Doziranje pomivalnega sredstva poteka avtomatsko s 360-stopinjskimi vrtljaji med programom.

»Kako hiter pa je najhitrejši program pomivanja?« Neprekosljivo skupno delovanje: program QuickPowerWash in kartuša PowerDisk®, s skupnim delovanjem v le 58 minutah dosežeta najboljše rezultate pomivanja in sušenja za normalno umazano posodo.

(Foto: Miele)

S kratkim programom do najboljših rezultatov pomivanja v manj kot 1 uri.

 

Več na:   g7000.miele.com

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe? Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Tvoja prijava morda še ni dokončana. Če se prijavljaš prvič, odpri svoj e-poštni nabiralnik in klikni na povezavo v sporočilu. Preveri tudi neželeno pošto.

® 2024 Ceneje d.o.o., del skupine Heureka