Nakup lasulje in lasnih vložkov

24. 11. 2011 12:41:27

Ob izgubi las vam ostane le nekaj možnosti, da zakrijete to, če vas moti. Izgubo las lahko zakrijete z umetno posaditvijo lasišča. Ta storitev je zelo draga in si jo lahko privoščijo le nekateri. Lasulje in lasni vložki so precej bolj ugodna rešitev, ki jo prav zaradi cenovne dostopnosti uporablja precej več ljudi.

Da bo lasulja oz. lasni vložek prepričljiv, morate biti zelo previdni in pozorni že ob nakupu. Lasulja oz. lasni vložek se razlikuje po več različnih lastnostih na katere morate biti pozorni. Najbolj opazna je izbira nepravilne barve, torej barve, ki ni enaka vaši naravni barvi las. Zelo opazna je tudi kratka lasulja, torej lasulja oz. lasni vložek, ki je krajši od vaših las. Kratka lasulja je problem tudi zato, ker so lasje na lasulji vedno enako dolgi, vaši lasje pa rastejo in so v nekaj tednih daljši kot kratka lasulja. Če ne želite, da vaši sogovorniki opazijo, da uporabljate lasulje in lasne vložke, izberite čim bolj podobno barvo lasulje in tudi frizerja obiščite večkrat, saj bo tako dolžina vaših las enaka dolžini las na lasulji.

Lasulje in lasni vložki, ki zakrivajo pomanjkanje las in plešavost, so namenjeni predvsem moškemu spolu. Obstajajo tudi lasulje in lasni vložki za ženske, ki popestrijo naš izgled, lahko pa jih tudi barvno kombiniramo z oblačili.

Ob nakupu vsake lasulje bodite pozorni na to, da jo lahko operemo in ostrižemo. Določene frizure lasulje se boste namreč naveličali in pomembno je, da jo lahko takrat preoblikujete. Ob obisku zakajenih krajev, nočnih barov, lokalov itd., se bo neprijeten vonj oprijel tudi vaše lasulje in prav gotovo ne želite, da vam ob naslednjem srečanju oz. uporabi lasulja zaudarja, tako kot si to ne bi dovolili za lastne lase. Prav zaradi tega pred nakupom preverite, če se želeno lasuljo lahko opere in ostriže, saj jo boste v nasprotnem primeru verjetno uporabili samo enkrat.

Notranjost lasulje naj bo nastavljiva po velikosti, saj bo v tem primeru lasulja precej bolj zanesljivo in varno ostala na svojem mestu. Izbira prevelike in ne nastavljive lasulje vas lahko hitro spravi v zelo neugoden položaj.

Pri nakupu lasulje je pomembno tudi to, da so lasje sestavljeni iz kvalitetnih materialov, ki bodo tako na pogled kot otip popolnoma enakovredni pravim oz. naravnim lasem. Visoko kvalitetne lasulje in lasni vložki so navadno sestavljeni iz finih umetnih mas, pred nakupom pa lahko tudi preskusite različne lasulje na otip in hitro boste ugotovili razliko med kvalitetnimi in nekvalitetnimi.

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe? Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.

® 2021 Ceneje d.o.o., del skupine Heureka