NASVET Erotika
5. 03. 2019 18:39:17

KUPUJEŠ NOV VIBRATOR, PA NE VEŠ, KATERI BI BIL PRAVI ZATE?

1/1

Se želiš odpraviti v sex shop po svoj prvi ali pa svoj novi vibrator, pa ne veš kako izbrati pravega? Potem je ta vodnik pravi zate, zagotovo bomo skupaj našli tistega pravega. Najboljši način je da razmisliš o tem, kako in kje ga boš najpogosteje uporabil/a. Želiš vibrator za notranjo ali zunanjo stimulacijo, kakšna oblika in gibanje bi ti najbolje odgovarjala in kakšna oblika in barva te najbolje privlačita, bi želel/a vibrator iz mehkega ali trdega materiala, kako močen naj bo in kako glasen je lahko.

Vibrator je največkrat uporabljena sex igračka odraslih in tudi nekoliko mlajših, saj nudi različne načine uporabe in funkcije ter neverjetno stimulacijo. Odlična izbira za njo ali njega, mlajše in starejše, samske ali pare. Na voljo je vedno več modelov, ki jih pari lahko uporabljajo skupaj. In nikar ne pozabi, da veliko žensk med seksom brez dodatne stimulacije sploh ne doživi orgazma in, ker vsaki ustreza drugačen način stimulacije, so na voljo različni modeli, ki nudijo različno stimulacijo.

Pa si poglejva katere funkcije in načini vibriranja ti najbolje odgovarjajo. Seveda ne pozabi, da z nakupom vibratorja vlagaš v svoj užitek, zato kupuj kvalitetne izdelke.

Pred nakupom moraš torej najprej ugotoviti kakšno vrsto stimulacije želiš - zunanjo, notranjo ali obe hkrati. Da lahko iskani vibrator čim hitreje najdeš, smo jih v trgovini Svet Užitka razdelili v več smiselnih podskupin. Vsak izdelek je opremljen z imenom, slikami in opisom lasnosti. Naj ti na hitro razložim med katerimi lahko izbiraš.

Rabbit vibratorji so med najbolj popularnimi in najbolj prodajanimi, saj nudijo tako notranjo kot zunanjo stimulacijo. Večina njih nudi tudi stimulacijo G-točke, zato je ta model vibratorja odličen za vse ženske, ki uživajo v intenzivni stimulaciji.

Če želiš samo notranjo stimulacijo, potem poglej v kategorijo klasičnih in realističnih vibratorjev. Tam najdeš vibratorje, ki lahko po obliki in barvi spominjajo na pravi penis, z modi in izbočenimi žilami za kar najbolj realistični videz.

Vibracijski jajčki so zaradi svoje majhnosti odlična izbira za potovanja ali bolj diskretno uporabo. Večino lahko upravljaš s priloženim daljinskim upravljalnikom. Sama se pa odloči ali ga boš upravljala sama ali boš to nalogo prepustila komu drugemu?

Na naši spletni strani najdeš tudi kategorijo vibratorjev za stimulacijo G-točke. Od drugih vibratorjev se razlikuje po tem, da je zgornji del nekoliko ukrivljen za lažje doseganje te najbolj občutljive točke.  Tudi v tej kategoriji lahko najdeš manjše vibratorje, ki pa načeloma niso tako močni, kot tisti večji.

Vibratorji za pare so namenjeni notranji stimulaciji, zaradi svoje oblike, majhnosti in tankosti lahko partner poleg vibratorja vstavi tudi penis, tako oba uživata v tesni stimulaciji in vibracijah, ki jih občutita. 

Vibracijske hlačke lahko dejansko uporabiš kjerkoli in kadarkoli. So hit zadnjih nekaj let, saj so popolna izbira za popestritev zmenka, mogoče pa celo delovnika ali pa študenskih uric. Hlačke preprosto oblečeš, partner ali pa sama z daljinskim upravljalnikom nadzoruje/š užitek. Kot večina vibrajočih izdelkov imajo tudi vibracijske hlačke možnost izbire načina vibracije in stopnjo vibriranja.

Seveda je poskrbljeno tudi za vse ljubitelje analne stimulacije. Tudi analne vibratorje lahko uporabiš sam/a ali pa med spolnim odnosom in tako uživaš v intenzivni dvojni penetraciji. Moškim posebaj priporočam vibratorje prostate, ki so ukrivljeni in dosežejo njihovo občutljivo točko. Poleg užitka pa so koristni tudi za zdravje prostate.

Precej popularna tako doma kot v tujini je znamka LELO. Mislim, da jim lahko rečemo kar kralji med vibratorji. Preceje nov v ponudbi vibratorjev je vibrator LELO Sona, ta je narejena za ženski užitek. Je popolnoma drugačen vibrator od ostalih. Namenjen je zunanji stimulaciji, vendar ne stimulira samo zunanjega dela klitorisa, ampak z valovanjem tudi notranji del, ki ga ostali vibratorji ne morejo doseči. Tako lahko uživaš v dolgotrajnem orgazmu, ki ga boš začutila globoko v sebi.

Magic Wands ali maserji za telo so zelo močni, kar pomeni, da so lahko preveč intenzivni za začetnike. Uporablja se jih samo za zunanjo stimulacijo. In so več namenski, poleg žgečkljivih delov lahko z njim masiraš še preostale dele telesa.

Prav tako pa lahko izbiraš še vsaj med tremi vibrirajočimi izdelki. Enega imenujemo metuljček, gre za prostoročno stimulacijo. Metuljčka postavič na vagino/klitoris, izbereš pravo vibracijo in se prepustiš užitku. Drugi vibrajoči izdelek ima poleg super stimulacije tudi zdravstvene učinke. V mislih imam kroglice za keglove vaje. Naj dodam temu še eno “malenkost”, mogoče je dobiti tudi take, da jih lahko ti ali pa kdo drug upravlja kar z aplikacijo preko telefona. In pa še najmanjši med njimi je prstni vibrator. Enostavno vanj obleci svoj prst, ga vklopi in uživaj.

Vibratorji seveda brnijo, zato je, kot smo že omenili pri izbiri vibratorjev pomemba tudi glasnost, seveda se le ta od izdelka do izdelka razlikuje, za diskretnost pa je boljše, da so čim tišji. Super je, če so vibratorji vodoodporni, da jih lahko uporabiš tudi v kadi, pod tušem ali pa celo v morju. Tudi napajanje je pomembno. Najbolj enostavni za uporabo in verjetno tudi najboljša izbira, so vibratorji, ki se polnijo. Pri ostalih moraš namreč imeti na zalogi baterije, saj ne veš kdaj jih bo zmanjkalo, polnilne vibratorje pa po uporabi preprosto napolniš in tako je vedno poln in pripravljen na akcijo. Vibratorji, ki se polnijo so praviloma tudi tišji, kot vibratorji na baterije, saj je celoten mehanizem bolj izoliran.

Poleg teh so na trgu prisotne tudi seks igračke, ki delujejo na elektriko in so ponavadi nekoliko dražje in imajo intenzivnejšo moč. Pri njihovi uporabi te ne bo nikoli skrbelo, da bi se baterije spraznile v najbolj neprimernem trenutku.

Materialom pa bomo namenili nekaj več besed. Material tvojega vibratorja bo močno vplival na tvoje zadovoljstvo.

Polivinil klorid je plastika, ki je bolj znana kot PVC. Je lahek, vodoodporen in trpežen material. Ti vibratorji imajo gladko površino in so hipoalergeni. Njihova slabost je, da se po dolgotrajni uporabi material lahko uniči.

Elastomer (TPR in TPE) je material, ki se vedno vrne v prvotno obliko. Vibratorji narejeni iz teh materialov so mehki, prilagodljivi in ne vsebujejo ftalatov in latexa in so hipoalergeni. So pa zelo porozni, zato jih je treba očistiti z milom in vodo, prav tako ni priporočljivo istega vibratorja uporabljati za analno in vaginalno stimulacijo.

Silikon se čuti kot svila na koži, se hitro segreje in ohranja toploto in odbija umazanijo in bakterije. Je hipoalergenski, ne vsebuje ftalatov ali lateksa. Ker material ni porozen, je manj možnosti za alergijske reakcije. Nikoli pa silikonskih igračk ne uporabi s silikonskim lubrikantom, tako jih lahko poškoduješ.

Igra z vibratorji bo bolj zabavna, če dodaš nekaj lubrikanta. Izbera le teh je ogromna, najbolj univerzalni so taki na vodni osnovi, saj ne uničujejo materiala, prav tako pa so primerni za bolj občutljive ljudi, ki so lahko alergične na določene snovi. Več o lubrikantih si preberi v našem vodniku za izbiro lubrikanta.

In nikar ne pozabi na čiščenje svoje igračke po uporabi. Najboljše je, da to storiš z čistilom za igračke, drugače pa z blagim milom in mlačno vodo.

Če potrebuješ še več pomoči pri izbiri vibratorja, si preberi še nakupni vodič za izbiro vibratorja.

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe? Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.

® 2024 Ceneje d.o.o., del skupine Heureka