NASVET Čiščenje
30. 11. 2018 11:04:43

DODATKI, KI BISTVENO PRIPOMOREJO K PODOBI DOMA

1/1

Žaluzije in zavese

Žaluzije in zavese zaščitijo pred sončnimi žarki, dajo izolacijo in nudijo zasebnost, hkrati pa spremenijo občutek prostora. Sodobne žaluzije, tako notranje kot tudi zunanje, dodajo prostoru eleganten poudarek. 

Če želite bolj tradicionalen videz prostora, dodajte dolge, razkošne zavese, ki bodo uokvirile vaša okna in zmehčale celoten prostor. Če bi radi v prostoru naredili večji kontrast in dramatično vzdušje, potem izberite temne zavese. Če boste z zavesami dekorativno zastrli večjo stekleno površino, ob strani namestite goste temnejše zavese, katere kombinirate z belimi prosojnimi zavesami. Lahko pa obesite tudi samo temne prosojne zavese. Več v članku Interierji z dramatičnimi temnimi zavesami

Blazine

Uporabite različne tkanine, da bodo dodale teksturo in veličasten poudarek bivalnemu prostoru. Ravnotežje boste dosegli s parom blazin, razmišljajte pa tudi o različnih velikostih. Pomešajte naravne materiale, kot so volna, bombaž, semiš in žamet. Z blazinami povežete barvno shemo, lahko pa dosežete tudi izjemno nasprotje in zanimivost. Se strinjate, da lahko nevpadljiv grafitno siv kavč v trenutku poživite z neonsko rožnato blazino, posuto z bleščicami?

Preproge

Preproge dodajo udobje in zanimivost. So tudi odličen način, s katerim lahko prekrijemo tla, ki so že videla boljše čase, a nimamo denarja ali časa, da bi jih obnovili.

Ogledala

Ogledala niso le za kopalnico, ampak lahko strateško postavljena preoblikujejo tudi druge prostore. Ker odsevajo svetlobo, so idealni za temne in majhne prostore ali ozke hodnike, saj ustvarijo iluzijo večjega prostora. Idealno je, če ogledalo obesimo nasproti okna ali svetle stene. Ne pretiravajte z ogledali, sicer boste ustvarili razstavni prostor!

Posteljnina

Naši domovi so naše zatočišče, kraj, kjer se sprostimo po delu in se zabavamo v prostem času. Noben prostor ne predstavlja teh lastnosti bolje kot spalnica. Poskusite ohranjati pomirjujoče vzdušje in prostor urejen, kolikor je mogoče. Garderobna omara in postelja z vgrajenimi predali je primerna za shranjevanje oblačil, čevljev in drugega tekstila, ki ga shranjujemo izven vidnega polja.

Kupite kakovostno posteljnino. Ta bo dala gladek in razkošen videz ter občutek. Navadna bela posteljnina je vedno varna izbira, če pa se boste odločili za barvno ali potiskano posteljnino, se prepričajte, da boste z njo dopolnili dekoracijo in pohištvo v sobi.

Stropne luči

Te so ena od prvih stvari, ki jih ljudje opazijo ob vstopu v prostor, tako da so zelo pomembna naložba. Ne storite napake, da bi kupili svetilko, ki vam je všeč, nato pa upali, da bo ustrezala prostoru. Izberite pravi dizajn in obliko svetilke za mesto, kamor boste svetilko obesili!

Lestenec je dobra izbira, če imate visoke stropove, če pa imate nizke, so stropna oziroma vgradna svetila boljša izbira. 
Tudi če ne želite zamenjati vseh svetil, boste presenečeno ugotovili, kakšno spremembo in svežino vnese že zamenjava enega ali dveh svetil.

Z le nekaj razmisleka izbor ključnih dodatkov spremeni vaš bivalni prostor od utrujenega do navdušujočega, ki bo imel "vau" učinek.

Pripravil: Ambient dizajn

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe? Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.

® 2024 Ceneje d.o.o., del skupine Heureka