NASVET Darila in darilna embalaža
29. 11. 2018 17:18:55

KAJ POVE IZBRANI DEKOR OZ. TAPETE O VAS?

1/1

Črna: močna osebnost

Črna barva je pogosto povezana s skrivnostmi, lahko pa ima tudi veliko globlji, pogosto formalen pomen. Drzen in močan odtenek je zelo intenziven in zahteva močno osebnost. Če želite drznost in pogum, izberite črno ozadje oziroma tapeto. To je odlična kulisa, ki pokaže in poudari osebnost. Toliko sodobnih dekorativnih tapet je na voljo v tej močni barvi, zato so vaše možnosti neskončne!

Siva barva: občutljiva in prilagodljiva 

Siva je barva kompromisa, kaže zrelost in profesionalnost. Temnejši odtenki sive so močni in konzervativni, vendar elegantni. Izkoristite mistično avro sive barve in jo združite z vzorci, na primer z motivom iz narave, z damastnim vzorcem, s kristalčki, saj je lep poudarek na eni steni, prostor pa prenese tudi tapeciranje vseh sten. Sive tapete bodo ustvarile občutek razkošja in topline v vsakem prostoru.

Bela: zaupanje

Za mnoge je bela barva simbol čistosti in varnosti, zato je idealen odtenek za izražanje sprememb in novih začetkov. Barva prav tako izraža odločnost, saj ljudje, ki imajo radi belo barvo, čutijo potrebo po neodvisnosti in samostojnosti. Uporabite belo tapeto za harmoničen ali izjemen občutek. Lahko pa izberete tudi belo teksturirano tapeto, ki omogoča pleskanje, ko se naveličate bele barve.  

Zlata: razkošje 

Nobena barva ne doseže take prefinjenosti kot zlata barva! Zlata barva pripomore k svetlobi, občutku topline in prefinjenosti vašega doma. Če želite zadržan videz, že manjši poudarki tapete s kovinskimi delci dodajo občutek pravega razkošja. Belo-zlate tapete so klasična kombinacija, ki je vedno v trendu, predvsem pa se je nikoli ne naveličamo.  


Rdeča: ognjena osebnost

Rdeča barva je lahko drzna, hkrati pa simbolizira romantiko in strast. To je barva, ki motivira, opogumlja in daje energijo. Rdeča barva je najbolj dramatičen barvni poudarek, ki ga lahko vnesemo v dom. Če želite ustvariti tradicionalni videz s pomočjo rdeče barve, izberite tapeto z bogatim rdečim odtenkom in jo uporabite v spalnici ali jedilnici. Rdeča barva še posebej pristaja tapetam v vintage stilu. Za sodoben videz vključite mehke rdeče odtenke in jih dopolnite s smetanastimi odtenki ter dekorativnimi blazinami.  

Rjava: naravno

Rjavo barvo pogosto povezujemo s toplino in zemeljskim občutkom, ki vzbuja udobje in zaščito. Tisti, ki imajo radi rjavo barvo, so pristni in samozavestni. Rjava je preprosta barva, ki je dobro videti v večini prostorov. Tapete v rjavem odtenku so lahko kot poudarek na eni steni, lahko pa prekrivajo vse stene. Če bi si radi privoščili tapete z velikim vzorcem, potem jih kombinirajte z nevtralnimi barvami.  

Modra: pomiritev in sprostitev

Splošno znano je, da je modra barva idealna za ustvarjanje mirnega in pomirjujočega prostora, saj barva pooseblja zaupanje in razumevanje. Pomaga pri sprostitvi, ljudje, ki ljubijo to barvo, pa se obvladujejo, so konservativni in vredni zaupanja. Različne modre vzorčaste tapete lahko ujemajoče pomešamo, da dosežemo pomirjujoč videz, ki ga želimo. 

Vijolična: drznost 

Zgodovinsko gledano vijolična barva, ki je bila nekoč rezervirana za bogate in plemenite, vzbuja občutek pomembnosti in modrosti. Danes je vijolična tista barva, s katero lahko ustvarimo občutek ustvarjalnosti in domišljije. Vijolična barva izboljša tudi ljubezensko življenje, saj prinese nekaj drame v spalnico. Izberite razkošno ureditev, na primer črtaste tapete v smetanastih odtenkih, nato pa dodajte vijolične tekstilne dodatke in kovinska svetila in ogledala.

Pripravil: Ambient dizajn

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe? Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Tvoja prijava morda še ni dokončana. Če se prijavljaš prvič, odpri svoj e-poštni nabiralnik in klikni na povezavo v sporočilu. Preveri tudi neželeno pošto.

® 2024 Ceneje d.o.o., del skupine Heureka