NASVET Tematska dekoracija
29. 11. 2018 16:55:38

KAJ STORITI PRED USODNIM "DA"? 3 NASVETI

1/1

Tukaj so trije nasveti za združevanje dveh gospodinjstev (in pohištva, dekorativnih predmetov ter stilov), ki bodo zagotovili, da bo selitev v skupni dom pozitivna izkušnja za oba od začetka do konca.

1. Ocenite in preglejte stvari pred selitvijo

Ena od največjih ovir pri združevanju dveh gospodinjstev je obseg stvari, ki ste jih nabrali v preteklih letih. Ocenite in preglejte svoje stvari pred selitvijo, tako da ne bo nobenih presenečenj. Vsak od vaju naj pregleda svoje stvari – posamezno. Znebita se vsega, kar ne bosta potrebovala v novem domu, naredita pa tudi kratek seznam predmetov, ki imajo za vas sentimentalno vrednost, jih zbirate in jim želite poiskati mesto tudi v novem domu. Ko je to delo opravljeno, se o svojem imetju lahko pogovorite s partnerjem. Bodite spoštljivi do partnerjevih želja.

2. Naj prostor narekuje vajine kompromise

Na obeh straneh bo kar nekaj podvojenih stvari, še posebej, če ste nekaj časa že živeli v lastnem gospodinjstvu. Namesto prepiranja o tem, čigava sedežna garnitura bo ostala, naj raje vaš novi prostor odloči, čigava sedežna garnitura je primernejša. Odvečno pohištvo podarite ali prodajte na Bolhi.

Naj bodo vajina razmišljanja o velikosti, obliki in estetiki novega doma realna. Tako kot velika sedežna garnitura v obliki črke L ni najboljša izbira za majhno stanovanje, tako tudi v zgodovinski stavbi z značilnostmi posebnega obdobja potrebujete razmislek glede notranje opreme. Če ste v dvomih ali se ne moreta zediniti, še vedno lahko prodata vse. Svež začetek brez 'prtljage' je vedno možnost.

3. Poiščita stil, ki je všeč obema

Odveč je reči, da bi novi dom moral odražati stil obeh stanovalcev. Nekateri trdijo, da eklektični stil omogoča osebnost vsakega posameznika, da zasije, drugi menijo, da to pomeni tudi odločanje o nečem novem, hkrati pa je usklajeno z osebno estetiko. Vzemite si nekaj časa za brskanje po arhitekturnih portalih in poiščita skupno pot, ki bo estetsko zadovoljila oba.

Le redki so primeri, ko srednje poti ni. V tem primeru poskrbita, da bosta oba imela svoj osebni prostor, ki ga bosta opremila in dekorirala v skladu s svojimi željami in stilom.

Združevanje gospodinjstev z upoštevanjem dveh različnih osebnosti je lahko velika preizkušnja, a potrebuje le nekaj priprav in načrtovanja. Če boste upoštevali zgornje tri nasvete, bo ustvarjanje in opremljanje prvega skupnega doma prijetna izkušnja!

Pripravil: Ambient dizajn

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe? Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.

® 2024 Ceneje d.o.o., del skupine Heureka