NASVET Vrtno pohištvo
17. 07. 2018 15:06:21

12 MINIMALISTIČNIH IDEJ ZA DOJENČKOVO SOBICO

1/1

Številni mladi starši, še posebej tisti, ki se prvič preizkušajo v tej vlogi, potrebujejo pomoč pri ureditvi sobice za dojenčka, da bo prostor lep in prijeten za prvih nekaj let otrokovega življenja. Otroška soba je eden izmed najbolj zahtevnih prostorov, ko govorimo o pravilni okrasitvi. Bodoči starši so zelo navdušeni in zadovoljni, da bodo okrasili sobo, ampak včasih so zmedeni in ne vedo, kje začeti. Če se želite izogniti vsem tipičnim barvam, risanim junakom, pretirani pisanosti in našarjenosti, si oglejte naslednjih 12 minimalističnih idej za ureditev dojenčkove sobice.

Na voljo je mnogo idej, ki jih lahko upoštevate pri ureditvi in okrasitvi sobice za dojenčka oziroma malčka. Glede na spol otroka lahko izberete barvno nevtralno ureditev ali pa bolj običajno rožnato/modro sobo, različne stile ... Na ureditev sobe vpliva tudi število otrok ter namembnost sobice. Bo v sobi otrok samo spal, ali se bo v njej tudi igral, kasneje učil …

V otroških sobah prevladujejo nežni pastelni odtenki - rožnati in vijolični odtenki za deklice, modri in zeleni odtenki za fante, rumeni, sivi in peščeni odtenki za nevtralno otroško sobo. Seveda pa ni nujno, da upoštevate 'pravila', da je zelena soba z rožnatimi odtenki primerna samo za deklice. Če se želite izogniti vsem tipičnim barvam, risanim junakom, pretirani pisanosti in našarjenosti, izberite minimalizem, kateremu lahko daste poudarke retro ali skandinavskega stila.

Prostor opremite samo z nujno notranjo opremo, kar pomeni, da je sestavljena iz otroške posteljice, omare in shranjevalnega prostora, potrebnih stvari za dojenčka in udobnega stola za vas in otroka. Vse ostale stvari in dodatke boste dodajali kasneje glede na otrokove potrebe.

Spodaj si lahko ogledate nekaj navdihujočih primerov, kako urediti sobico za dojenčka v minimalističnem stilu. Oglejte si zbirko fotografij in poiščite najprimernejši navdih!

Pripravil: Ambient dizajn

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe? Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Tvoja prijava morda še ni dokončana. Če se prijavljaš prvič, odpri svoj e-poštni nabiralnik in klikni na povezavo v sporočilu. Preveri tudi neželeno pošto.

® 2024 Ceneje d.o.o., del skupine Heureka