NASVET Kuhinje
15. 05. 2018 09:24:39

PIKE IN ČRTE: MODERNO STANOVANJE, KI SPOMINJA NA BARVITE PIRHE

1/1

Spektakularen dizajn z intenzivnimi barvami ter edinstvenimi elementi navdihujejo umetnine in vznemirljivo pohištvo. Podjetje FU-GE Design je zasnovalo to barvito, svetlo in sodobno stanovanje, ki je nasprotno konvencionalnemu konceptu notranjega oblikovanja, barvitost pa ustvarja z dizajnerskimi elementi uglednih blagovnih znamk.

Fantastične kombinacije kraljice pik, kot je znana japonska umetnica Yayoi Kusama, in kralja črt - poklon, ki so ga namenili britanskemu oblikovalcu Paulu Smithu - zagotavljajo edinstveno podlago dizajnerskim elementom, živahnim barvam ter sodobnim oblikam in materialom. 

Dinamična kombinacija japonskih pik, angleških črt in francoskega pohištva - zelo mednarodno. Le kaj bi si še lahko želeli od edinstvenega, eklektičnega in trendovskega dizajna?

Lastnik je začel kolekcijo originalnih dizajnerskih predmetov s klasično svetilko PH Pendant, ki je naredila skok v moderno in sodobne umetnine, nato pa je pripeljala do oblikovanja tega edinstvenega dekorja in dizajna. 

Z enostavno in pravokotno delitvijo prostorov so oblikovalci ustvarili dinamičen prostor s specifičnimi poudarki, edinstvenimi teksturami in grafičnimi izrazi. Črtast strop v glavnem bivalnem prostoru, ki združuje kuhinjo, jedilnico in dnevno sobo, je poklon Paulu Smithu, uglednemu britanskemu oblikovalcu. 

Navdih:
Kako izbrati barvo za strop?
Dodajte barvo in dramo v sobo s poslikavo stropa

Črte na steni ali tekstilu poživijo dnevno sobo

Kako vključiti črte v sodobno opremljen dom

Lepa ter bogata v barvi in teksturi je sedežna garniture Ligne Roset, ki prinaša ščepec francoskega v interier. Vsak kos pohištva ali svetilka ima močan značaj, trendovsko izjavo in edinstveno prisotnost v tej barviti kompoziciji.

Na drugem koncu glavnega prostora je kotiček, namenjen sprostitvi, branju ali pisanju, ki pa ga oblikuje drug element teksturnega podpisa - barvite pike. Klasična oblika stola Eames označuje miren prehod med živahno notranjostjo in bolj organsko teraso. Zunanja lesena terasa, bujno rastlinje ter dizajnersko pohištvo in svetilke ustvarjajo sproščujoč prostor sredi urbane okolice. 

Pripravil: Ambient dizajn

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe? Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Tvoja prijava morda še ni dokončana. Če se prijavljaš prvič, odpri svoj e-poštni nabiralnik in klikni na povezavo v sporočilu. Preveri tudi neželeno pošto.

® 2024 Ceneje d.o.o., del skupine Heureka