NASVET Posteljnina
15. 05. 2018 09:14:10

PREOBRAZBA MANSARDE V MODERNO SPALNICO

1/1

Investitor, mlad odvetnik, ki živi v Sopotu na Poljskem v vrstni hiši iz 70. let, se je odločili za prenovo mansarde in ureditev moderne spalnice. Podjetje Raca Architekci je začelo preobrazbo mansarde s spremembo geometrije strehe, da bi v notranjosti nove spalnice, ki meri skupaj 36 kvadratnih metrov, pridobili več uporabnega prostora in stojno višino v osrednjem delu.

Tekom obnove so arhitekti sprejeli odločitev, da bodo strop obložili z naravnim lesom. Tako strop kot tudi tla so prekrili s hrastovim lesom naravnega odtenka. Polaganje lesa je bil velik izziv, saj je geometrija strehe zapletena, les pa je bilo treba odžagati na vogalih pod različnimi koti.

Arhitekti so dodali preprosto, moderno pohištvo v črni in sivi barvi in poleg postelje in shranjevalnega prostora uredili več prijetnih kotičkov. Na vsaki strani mansardne spalnice se nahajata dve frčadi s panoramskim oknom. Na eni strani je nastal kotiček z udobnim stolom Hansa J. Wegnerja, talno svetilko Zuiver in temno sivimi knjižnimi policami v niši. Ekipa je oblikovala delovni prostor s preprosto furnirano črno mizo in Vitrinim pisarniškim stolom.

Navdih: Pisarna: 5 idej za ureditev delovnega okolja doma

Navdih: Črna spalnica z leseno stensko dekoracijo

Oglejte si še dva projekta arhitekturnega biroja Raca Architekci:

Majhno stanovanje s črnimi stenami in mandalami

Filc na steni v skandinavskem stanovanju

Pripravil: Ambient dizajn

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe? Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.

® 2024 Ceneje d.o.o., del skupine Heureka