Komentarji

Pred 4 meseci

BOSCH pralni stroj WAT 28490BY

BOSCH pralni stroj WAT 28490BY

Pralni stroj nima možnosti izbirati 1000 o/min. Stopnje so 600, 800, 1200, 1400 o/min, tega podatka tudi ni nikjer možno zaslediti. Program lahko likanje ima 800 o/min in od perila praktično teče voda, pri 1200 o/min pa je perilo popolnoma zbito. Ni bila dobra izbira.

Pred 11 meseci

Bosch WAN28020 pralni stroj 6kg, A+++

Bosch WAN28020 pralni stroj 6kg, A+++

Odličen pralni stroj in ga je vredno kupit. Smo zelo zadovoljni z njim!

Pred 1 letom

INDESIT pralni stroj IWSC 61253 C ECO EU

INDESIT pralni stroj IWSC 61253 C ECO EU

Elektronika pri tem pralnem stroju se stalno kvari. V štirih mesecih se je kar dvakrat pokvaril. Čeprav ima garancijo mi ne pride na pamet, da bi ga še enkrat peljala na servis. Vsemu je konec Indesit.

NASVET Bela tehnika
22. 02. 2018 10:00:47

VODIČ ZA IZBIRO NOVEGA PRALNO-SUŠILNEGA STROJA

1/1

Nakup novega pralno-sušilnega stroja je velika odločitev v vsakem gospodinjstvu. Gre za odločitev, ki ne bo vplivala le na tvoj budget, temveč tudi na tvoj čas, porabo vode in energije, pa tudi na organizacijo vsakodnevnih obveznosti.

Nakup takšnega aparate zahteva kar nekaj raziskovanja in truda pri izbiri primernega modela, cene in same kvalitete. Izbran pralno-sušilni stroj mora odgovarjati tvojemu budgetu, tvojim potrebam, biti mora vzdržljiv in kvaliteten, hkrati pa hiter in ne preveč glasen.

 

KLIKNI IN PREVERI PRALNE STROJE »

 

Za začetek na kratko u sušilnih strojih

Doma ste se odličili, da niti dneva več ne morete preživeti brez sušilnega stroja. Prva pomembna odločitev, ki jo moraš sprejeti je, kakšen tip sušilnega stroja želiš - na voljo so samostoječi sušilci in 2 v 1 pralno-sušilni stroji. Pri samostojnem sušilnem stroju lahko izbiraš med dvema tipoma: kondenzacijski ali ventilacijsko sušilni stroj.

Ventilacijski sušilnik zrak pridobiva iz svoje okolice in izkoriščenega spušča na drugi strani ven. Čeprav je učinkovitejši od ostalih sušilcev, pa se malo gospodinjstev odloči za dotičen tip, saj potrebuje zunanji odvod zraka. Tak tip sušilnega stroja v stanovanju običajno ne pride v poštev. Kondenzaciijski sušilnik je pogosteje zastopan, saj v njem zrak cirkulira skozi boben, se v kondenzacijskem predelu ohladi in ponovno vrača v boben. Tak tip sušilca je veliko bolj praktičen, porabi pa kar precej elektrike in vode.

 

KLIKNI IN PREVERI SUŠILNE STROJE »

 

Na kaj moramo paziti pri izbiri pralno-sušilnega stroja 

Tretji tip sušilnega storoja je 2 v 1 stroj za pranje in sušenje. Čeprav imajo kombinirani stroji ponavadi veliko nasprotnikov pa spadajo med najbolj zastopane tipe, prav pa pridejo tudi, če živite v stanovanju ali pa imate kako drugače omejen prostor.

Če razimšljate o nakupu kombiniranega stroja, morate poznati nekaj osnovnih omejitev. Pralno sušilni stroji imajo neenake kapacitete za pranje in sušenje, kar najpogosteje pomeni, da boste morali oprano količino oblačil razdeliti na dva dela. Sušilnik je pri 2 v 1 aparatih koncenzacijski, zato takšni stroji porabijo kar precejšnjo količino vode in elektrike.

Ko izbirate model za sebe morate paziti na kapaciteto perila, ki jo stroj lahko opere in posuši. Nikoli se ne priporoča kupiti stroja z izredno veliko kapaciteto, saj se tako nepotrebno troši preveč vode in elektrike.

 

NAJPOPULARNEJŠI 2v1 MODELI » 

 

Katere karakteristike so zares pomembne 

Pri izbiri pralno-sušilnega stroja pazi tudi na dodatne programe, ki se lahko uporabljajo. Zelo praktična je tudi opcija zapoznelega starta, s katero lahko pralno-sušilni stroj zaženeš v nočnih urah, ko je elektrika cenejša. Izbira sušenja na različnih temperaturah je prav tako pomembna, saj tako lahko sušiš tudi občutljivo perilo.

Če želite imeti perilo, ki je oprano in posušeno tudi že zravnano, potem izberite model s parnim sušenjem in dodatnim programom, ki preprečuje mečkanje perila. Ne glede na model sušilnega stroja je perilo priporočljivo čimprej po zaključku programa zložiti iz sušilnega stroja in se tako izogniti likanju.

Glede na to, da 2 v 1 stroji nimajo iste kapacitete za pranje in sušenje, je praktično, da izbereš stroj s senzorjem za napolnjenost bobna, ki te bo obvestil o teži perila. 
 

Sorodne kategorije

Želiš pred nakupom izvedeti več koristnih informacij?

FAQ (Pogosta vprašanja in odgovori)

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe?
Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.