NASVET Televizorji
9. 02. 2018 08:04:59

KINO DOMA? PREVERI, KAJ VSE POTREBUJEŠ!

1/1

Hišni kino je odličen način, da v prijetnem objemu doma uživamo v gledanju filmov, obenem pa imamo isti občutek kot v kinodvorani. A POZOR: Da bodo užitki pravi, si moraš priskrbeti kvalitetno opremo, ki omogoča hudo sliko in dober zvočni sistem. Hitro preveri nekaj praktičnih nakupovalnih nasvetov! In kdaj je boljši čas za nakup hišnega kina kot zdaj, ko je zunaj hladno in bomo več časa preživeli v prijetno topli dnevni sobi?

1. CENA IN PROSTOR

Prva stvar, ki jo moraš opraviti pred nakupom hišnega kina, je določitev cenovnega razreda. Hišni kino namreč lahko dobiš že za dobrih 100 € ali pa moraš zanj veliko globlje pogledati v denarnico. Zavedati se moraš, da je s ceno običajno pogojena kvaliteta hišnega kina. Naslednji pomemben vidik je določitev prostora, kjer bo hišni kino našel svoje mesto (NAMIG: Pri določitvi prostora nujno upoštevaj svetlobne pogoje!).

 

2. KOMPONENTE

Najbolj pomembna komponenta, ki najbolj vpliva na tvojo uporabniško izkušnjo, je seveda dovolj velik LED zaslon. Če tega nimaš, je nakup hišnega kina nesmiseln, saj ne bo imel želenega učinka. V naslednji fazi potrebuješ DVD / Blu Ray predvajalnik, pomembna pa je tudi izbira zvočnikov, ki morajo biti kvalitetni. To še posebej velja za levi in desni sprednji zvočnik, ki imata glavno vlogo pri izkušnji zvoka.

 

Zvočniki različnih proizvajalcev imajo različne lastnosti in moč, velik faktor pri nakupu pa je tudi cena. Pred nakupom dobro razmisli, koliko lahko odšteješ zanje, nato pa v tem cenovnem razredu poišči največ za svoj denar. Dobri zvočniki za hišno kino lahko naredijo veliko razliko, a posebej pazi na pravilno razvrstitev v prostoru, sicer ti nič ne pomaga še tako visoka kvaliteta.

Projektor je še ena priljubljena komponenta, ki jo lahko vključiš v hišni kino. Omogoča ti, da si tudi doma privoščiš ogled filma na veliki sliki, najnovejši projektorji pa ponujajo številne napredne funkcije, med drugim ogled filmov v 3D tehniki. Izbiraš lahko tudi med različnimi namenskimi projektorji, na primer za igranje iger ali za gledanje športnih dogodkov.

 

3. NAJ IZBEREM KOMPLET?

Hišni kino potrošniki največkrat kupujejo v kompletu, ki že vključuje vse potrebne komponente, med drugim DVD / Blu Ray predvajalnik. Če se odločiš za to opcijo, najprej preglej njegove tehnične lastnosti in katere formate podpira. Predvajalnik je lahko cenovno tudi zelo ugoden, različni modeli pa se razlikujejo po obliki, velikosti in barvi, priključkih in funkcijah, ki jih ponujajo. Običajno (ne pa v vseh primerih!) velja pravilo: več kot zanj odšteješ, več opcij ti ponuja.

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe? Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.

® 2024 Ceneje d.o.o., del skupine Heureka