NASVET Gradnja
30. 01. 2018 10:52:05

SVET NA TAPETI: ZEMLJEVIDI KOT DEKORACIJA STEN

1/1

Z zemljevidom na steni lahko pokažete svojo potovalno zgodovino, ohranjate spomin na najljubše mesto, rojstno mesto v novem mestu, preteklost mesta … Zemljevidi, ki so lahko obešeni kot plakat, uokvirjena slika, tapeta ali stenska poslikava, omogočajo, da potujete po svetu ali najljubšem koščku sveta v zavetju dnevne sobe.

Podjetje www.customaps.com sta v Montrealu v Kanadi ustanovila pariški specialist za tapete in specialist za kartografijo iz Marseilla. Customaps je združitev njunih zanimanj in znanj. Podjetje ustvarja edinstvene plakate, tapete, stenske poslikave z motivom zemljevidov in satelitskih posnetkov, vsak detajl pa je prilagojen naročniku, in sicer od povečave, stila, pisave … Prilagoditve so skoraj neskončne, tako kot zemljevidi lokacij.

Podjetje uporablja NASA satelitske posnetke in vintage zemljevide, ki so na voljo v lokalnih knjižnicah.

"Naša strast je videti modri planet od zgoraj, ker menimo, da se abstraktna lepota narave razkrije šele iz ptičje perspektive. Satelitske slike prinašajo edinstveno in novo perspektivo našega planeta."

Za uporabnike, ki želijo potovati skozi čas in prostor, so na voljo vintage zemljevidi. Podjetje je povezano tudi s kartografi, ki raziskujejo 18. stoletje, saj se tako zbirka vintage zemljevidov nenehno posodablja in širi.

Pripravil: Ambient dizajn

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe? Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Tvoja prijava morda še ni dokončana. Če se prijavljaš prvič, odpri svoj e-poštni nabiralnik in klikni na povezavo v sporočilu. Preveri tudi neželeno pošto.

® 2024 Ceneje d.o.o., del skupine Heureka