Komentarji

Pred 1 letom

NIKON DSLR fotoaparat D750 (ohišje)

NIKON DSLR fotoaparat D750 (ohišje)

Imam Canon MG 5150, Kopira, skenira, barve, čb, pa še kaj. Tudi kartuše dobiš po sprejemljivi ceni. Za domačo in polprofesionalno rabo mi zadostuje.

Pred 2 letoma

NIKON DSLR fotoaparat D750 (ohišje)

NIKON DSLR fotoaparat D750 (ohišje)

Super zadeva, težava je le to da imam majhno roko in je malo velik za mojo dlan.

Nakup in varnost D-SLR fotoaparata

23. 11. 2011 14:45:05

D-SLR fotoaparati so se pojavili na našem trgu pred kratkim, zato so tako kot pri vsakem drugem izumu tudi D-SLR fotoaparati v začetku naleteli na nekaj težav in ovir. Na internetu lahko naletimo na veliko zavajajočih informacij, da so D-SLR fotoaparati slabši, imajo slabšo ostrino kot navadni digitalni fotoaparati, se na lečah nabira prah, ki ga ni mogoče očistiti itd.

Večina težav, ki naj bi jih imeli D-SLR fotoaparati izhaja iz nepravilne uporabe oz. napačnih nastavitev, ki jih izberejo uporabniki. Tako kot drugi digitalni fotoaparati je še bolj pomembno, da so D-SLR fotoaparati pravilno nastavljeni.

Nikon je verjetno najbolj prepoznavno ime med fotoaparati in tudi digitalni fotoaparati se ponašajo s to blagovno znamko. Tudi Nikon DSLR fotoaparat je na voljo na policah domačih trgovin in tudi na tem novem področju prevzema Nikon DSLR eno izmed vodilnih vlog. Seveda obstajajo tudi druge blagovne znamke in proizvajalci, ki nudijo enako kakovostne ali še boljše modele po največkrat precej nižjih cenah, a tudi če se odločite za Nikon DSLR ne boste obžalovali te odločitve.

Tako pri Nikon DSLR kot pri vseh drugih D-SLR fotoaparatih pa bodite pozorni na tehnične lastnosti in razlike med njimi, saj bodo prav te lastnosti tiste, ki vam bodo olajšale delo in tudi izboljšale sliko.

Za dober predogled slike je pri vseh fotoaparatih pomembno, da imate na voljo zaslon za predogled slike. Zasloni so različnih velikosti in stremite k temu, da izbirate takšne fotoaparate, ki bodo imeli večje zaslone, saj boste tako hitreje prepoznali, če je neka slika dobra ali ne in ne bo potrebe po tem, da vsako sliko naložite na osebni računalnik in se potem odločate, če določeno sliko obdržite ali ne. S tem boste prihranili tako prostor na spominski kartici kot baterijo, saj bo vaš fotoaparat prižgan krajši čas, prenos slik na računalnik bo krajši in posledično boste tudi vi ob slikanju izgubili manj časa.

Ne glede na vrsto aparata, ki ga kupite pa bodite predvsem pozorni na varnost ob njegovi uporabi. Ne puščajte fotoaparata na takšnih mestih, ki so lahko dostopna nepridipravom, saj se bo hitro zgodilo, da bo vaš fotoaparat pristal v napačnih rokah ali na kakšnem internetnem oglasniku, zaslužek od prodaje pa ne bo prišel do vašega žepa.

Največja nevarnost za krajo fotoaparata je na plaži, ko pustimo fotoaparat na vidnem mestu, sami pa se odpravimo v morje in ne spremljamo kaj se dogaja na plaži. Tatovi takšne nepazljivosti hitro izkoristijo, prav zaradi velikega zanimanja in dokaj visokih cen pa so digitalni fotoaparati še toliko bolj zanimivi.

Želiš med prvimi izvedeti za najboljše sezonske ponudbe?
Prijavi se na e-novice, ki jih tedensko pripravljamo zate.

Vnesi pravilen e-naslov

Hvala za prijavo. Kmalu lahko pričakuješ prve tedenske e-novice.

® 2020 Ceneje d.o.o., del skupine Heureka
  • Jeftinije.hr
  • Idealno.rs
  • Idealno.ba